Πανεπιστήμιο Κρήτης | Διήμερη απεργία από τους διοικητικούς (ανακοίνωση)

Πανεπιστήμιο Κρήτης | Αναστολή λειτουργίας από Τρίτη 9/10

Σε διήμερη απεργία φαίνεται να προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφού ύστερα από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών αποφασίστηκε 48ωρη απεργία την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου, σε αντίδραση για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Σημειώνουμε πως ανάλογη απεργία τις ίδιες ημέρες έχει προγραμματιστεί και στο Πανεπιστήμιο Πατρών από τους διοικητικούς, ενώ συμβολικά θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μόνο για την Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για Δευτέρα & Τρίτη 25-26 Νοεμβρίου, ως το ελάχιστο οφειλόμενο απέναντι στους απολυμένους συναδέλφους μας και θεωρώντας ότι σε αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις είναι απολύτως απαραίτητη η περιφρούρησή της. Για τον συντονισμό και την περιφρούρηση της απεργίας η συνέλευση ορίζει απεργιακή επιτροπή».

«Καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας στο Ρέθυμνο -φοιτητές, διδάσκοντες, ειδικό προσωπικό- αλλά και εργαζόμενους άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων και κάθε ενεργή συλλογικότητα να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους την απεργία μας, για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική της διαθεσιμότητας, των αργιών, της ποινικοποίησης των διεκδικήσεων».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σ’ έναν “διάλογο”, ο οποίος προϋποθέτει την εκ μέρους μας αποδοχή της διαθεσιμότητας. Αντίθετα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο για τα προβλήματα που αφορούν στην υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ, τους διορισμούς των μελών ΔΕΠ που καθυστερούν χρόνια τώρα, τη μείωση των κονδυλίων για τη φοιτητική μέριμνα και την αποψίλωση του προσωπικού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;