Εθνική | Μπορούσε στα χαρτιά, πήρε την πρόκριση στο γήπεδο

Από Irina_def 21 Νοεμβρίου 2013

220313145518_8323

Η Εθνική μας ομάδα είχε την ευκαιρία να φτάσει στην πρόκριση χωρίς κόπο, αλλά απέδειξε πως δεν χρειάζεται χάρες από κανέναν για να φτάσει στο στόχο της και να μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο περήφανοι για αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η SportDay, στα χαρτιά θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο η ελληνική ομάδα με το 3-0 στο πρώτο ματς με τη Ρουμανία, λόγω μίας τεράστιας γκάφας των αντιπάλων.

Μάλιστα, ο κανονισμός αναφέρει πως όταν ένας ομοσπονδιακός προπονητής σε επίσημο προκριματικό ματς επιλέγει 23άδα θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνει σε αυτήν τρεις τερματοφύλακες. Όμως, οι Ρουμάνοι δήλωσαν δύο στο ματς της Παρασκευής και εφόσον αγωνίζονταν έτσι την Παρασκευή, η Ελλάδα, που το είχε αντιληφθεί, θα μπορούσε με ένσταση μετά το ματς να το πάρει με 3-0 στα χαρτιά.

Ωστόσο, αντ’ αυτού και μετά από σχετικές επαφές της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η ρουμανική πλευρά και ο παρατηρητής για να διορθωθεί το λάθος, ενώ τελικά οι αντίπαλοι δήλωσαν έναν παίκτη ως τρίτο τερματοφύλακα και απέφυγαν την γκάφα με ελληνική παρέμβαση.

«Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά», φέρεται να είπε ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, που εξ αρχής ήταν αντίθετος στο ενδεχόμενο να μείνει μυστική η γκάφα των Ρουμάνων, κάτι που ήταν εις γνώσιν και του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά των Ρουμάνων είπε δεκάδες «ευχαριστώ» στην ελληνική για τη στάση της, αλλά δόθηκαν και συγχαρητήρια από τον παρατηρητή του αγώνα για αυτήν την κίνηση.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486