Έχετε iPad; Τότε γράψτε με… μολύβι

Από Irina_def 20 Νοεμβρίου 2013

Οι δημιουργοί της εταιρείας 53 (ή Fifty Three) δεν κατάφεραν μόνο να πάρουν το βραβείο «App of the Year», αλλά με την εφαρμογή «paper» για συσκευές iOS κατάφεραν να θυμίσουν στους χρήστες τι θα πει «χαρτί», έστω και στην εικονική του πια μορφή, σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο: την οθόνη του iPad.

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή δρα σαν ένα εικονικό Moleskine και δίνει όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να γράψει, να σχεδιάσει, να ζωγραφίσει ή να εργαστεί με ακρίβεια.

Έτσι, αναμενόμενο ήταν, στη συνέχεια, η εταιρεία 53 ήταν να δημιουργήσει τη δική της γραφίδα, την οποία ονόμασε απλά «μολύβι» (pencil).

Μάλιστα, το «Pencil» χρησιμοποιεί πολλαπλούς σένσορες καθώς και τεχνολογία Bluetooth, ώστε να δίνει στην οθόνη να καταλάβει αν την ακουμπάει το χέρι του χρήστη ή το «μολύβι», απαρρίπτοντας την κατά λάθος γραφή με την παλάμη. Κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τις κοινές γραφίδες που κυκλοφορούν και τις καθιστούν ένα άχρηστο αξεσουάρ. Η μπαταρία που περιέχει, θα δίνει διάρκεια ζωής 1 μήνα, με κανονική χρήση.

Τέλος, το «pencil» κοστίζει 60 δολάρια, δίνοντας δωρεάν αρκετά από τα πρόσθετα εργαλεία της εφαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ