Αρβανιτόπουλος:

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος τις φήμες, πως οι αποφάσεις του ευνοούν το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο οποίο και δίδασκε.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στα φαινόμενα διορισμών συγγενικών προσώπων καθηγητών και μελών της επιστημονικής κοινότητας ως διοικητικών υπαλλήλων στα περισσότερα Πανεπιστήμια, δίνοντας  και παραδείγματα από τις λίστες των υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, εκεί όπου από τους 1.000 και πλέον υπαλλήλους μόλις 12 (!) φαίνεται να έχουν προσληφθεί μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ενώ πάνω από 300 είναι οι περιπτώσεις συνεπωνυμίας διοικητικών υπαλλήλων και Πανεπιστημιακών δασκάλων.

Ειδικότερα τόνισε πως η διαθεσιμότητα είναι μια επώδυνη διαδικασία που δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “όλοι οι Έλληνες έχουν ματώσει”. Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως από τους συνολικά 1100 διοικητικούς υπαλλήλους που θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας οι 650 τελικώς θα καλύψουν κενά σε άλλα τμήματα.

Ο υπουργός αρνήθηκε κάθε υπόνοια  ευνοϊκής μεταχείρισης συγκεκριμένων ιδρυμάτων, όπως το Πάντειο και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, λέγοντας πως με δική του εισήγηση οι πρώτες οριζόντιες περικοπές έγιναν ακριβώς στο Πάντειο και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, συμπληρώνοντας πως ουδέποτε τέθηκαν κομματικά κριτήρια.

Τέλος σημείωσε πως για να βγουν τελικώς οι συντελεστές βάσει των οποίων προκύπτει ο αριθμός των υπεράριθμων υπαλλήλων ανά σχολή, χρησιμοποιήθηκε ως βάση μια μελέτη με διεθνή στάνταρ και βασικό κριτήριο την αναλογία διοικητικών προς το συνολικό αριθμό φοιτητών ανά τμήμα, καθηγητών ακόμα και εργαστηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;