Ναύπλιο | Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

nafplio_night1_0

Το Ναύπλιο θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, καθώς ύστερα από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου αποφάσισε θα θέσει την υποψηφιότητά του.

«Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, όπως το ιστορικό υπόβαθρο, το προϊστορικό και βυζαντινό παρελθόν της, την αρχιτεκτονική του Ναυπλίου, την υποδομή σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει υπαίθριους συναυλιακούς χώρους, όπως το Βουλευτικό, το Παλαμήδι, το Μπούρτζι και εν κατακλείδι ολόκληρη την παλιά πόλη», όπωε επεσήμανε ο δήμαρχος της πόλης, που για δεύτερη φορά διεκδικεί τον τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωστούρος σημείωσε ότι υπέρ της υποψηφιότητας του Ναυπλίου συνηγορεί και ο ρόλος που διαδραμάτισε το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας. «Ίσως σήμερα», είπε χαρακτηριστικά, «θα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να υποστηριχθεί η ανάδειξη της δικής μας υποψηφιότητας από την Ευρώπη και μετά την Αθήνα της Μελίνας, να τιμηθεί το Ναύπλιο του Ιωάννη Καποδίστρια».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην διαφορετική άποψη που μπορεί να έχουν κάποιοι πολίτες που καθημερινά αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα και θεωρούν ότι δεν είναι η κατάλληλη εποχή για τέτοιους μακροπρόθεσμους στόχους, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «το να θέτεις μεσοπρόθεσμους ή μακροπρόθεσμους στόχους για την προβολή και την ανάπτυξη του Δήμου μόνο οφέλη μπορεί να προσδώσει στην πόλη μας, από όλες τις απόψεις. Σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά από την άλλη, αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και αν παραμείνουμε στάσιμοι δεν πρόκειται να ωφελήσουμε ούτε τον Δήμο μας αλλά ούτε και εμάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;