Έχετε γραφείο τετραπλάσιο από το σχολείο μου!

Μαθήτρια «καρφώνει» Βουλευτές λόγω της αδιαφορίας τους για την τύχη των μουσικών σχολείων «Σας ρωτάω ευθέως, κοιτάξτε με στα μάτια και πείτε μου τι θα κάνετε για εμάς. Μας κόβουν τα πούλμαν, μας κόβουν το φαγητό, είμαι δευτέρα λυκείου και έχω κάνει μόνο μια χρονιά από το όργανο επιλογής μου.

Είναι κρίμα να έχω μπει σε μουσικό σχολείο και να μην μπορώ να κάνω μάθημα. Στείλτε πούλμαν, στείλτε καθηγητές, ανανεώστε τις συμβάσεις, δώστε φαγητό σε όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και στην περιφέρεια. Και τότε πείτε μας ότι δεν κόβετε τη φωνή μας. Δεν έχουμε τα εφόδια που θέλουμε για να έχουμε σωστή παιδεία. Είμαι 17 χρονών, δεν είμαι 5, μπορώ να καταλάβω αν μας λέτε ψέματα ή όχι. Μη μας δίνετε μασημένη τροφή»! Τα λόγια αυτά ανήκουν στη νεαρή Ηλέκτρα, μαθήτρια μουσικού σχολείου, η οποία στρίμωξε άγρια Βουλευτές και πολιτικά στελέχη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, με αποτέλεσμα ό,τι περισσότερο προσπαθούσαν να πουν οι τελευταίοι τόσο περισσότερο να εκτίθενται.
Σε άλλη αποστροφή της η μαθήτρια καλώντας να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την επίλυση των προβλημάτων είπε ακόμα προς τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος:   «Έχετε γραφείο τετραπλάσιο από το σχολείο μου!»…

Το θέμα των τρομερών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία αναδείχθηκε πρόσφατα και μέσω Ερώτησης της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ο. Γεροβασίλη. «Η δραματική μείωση των λειτουργικών δαπανών έχει φέρει τα σχολεία αυτά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, παρά τα υπομνήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, των Συλλόγων Γονέων αλλά και των Καθηγητών των σχολείων αυτών, παρά τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας και τις κινητοποιήσεις τους, το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν στηρίζει και δεν αναβαθμίζει τα σχολεία αυτά, αλλά αντίθετα μεθοδεύει την υποβάθμισή τους και τα οδηγεί σε μαρασμό και τελικά σε κατάργηση», αναφερόταν μεταξύ άλλων στο κείμενο της Ερώτηση που απευθύνθηκε προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;