Homeland. Η όαση της ελληνικής τηλεόρασης.

Τη Δευτέρα που μας πέρασε ο Alpha αποφάσισε να χαρίσει στο ελληνικό κοινό απλόχερα τη σειρά Homeland η οποία ξεκίνησε το 2011. Τι εστί λοιπόν αυτό το Homeland για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί στο ίντερνετ;

Plot

Η σειρά έχει να κάνει με την τρομοκρατία που απειλεί της Η.Π.Α. Η Carrie Mathison (Claire Danes) είναι μια field operator- ανακρίτρια της CIA η οποία στη θητεία της στο Ιράκ ανακαλύπτει πως ένας Αμερικάνος στρατιώτης έχει «αλλάξει» στρατόπεδα και τώρα πια δουλεύει για τον αρχηγό της al-Qaeda Abu Nazir. Όταν η CIA μαθαίνει για την παράνομη δραστηριότητα της Carrie να μιλήσει στην πηγή της για να λάβει αυτές της πληροφορίες την αναγκάζει να επιστρέψει στις ΗΠΑ ως αναλύτρια-ανακρίτρια της αντιτρομοκρατικής. Τότε στο προσκήνιο εμφανίζεται ο Nicholas Brody (Damian Lewis, για τον οποίο θα ξαναμιλήσουμε στην ανάλυση της σειράς Life). Ο Brody, είναι ένας US Marine ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια είναι αιχμάλωτος του Abu Nazir και οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκουν σε ένα από τα σπίτια του Nazir. Ενώ όλοι στις ΗΠΑ θεωρούν τον Brody ήρωα πολέμου, η Carrie τον υποψιάζεται ως double agent και κατά συνέπεια ως απειλή για τις ΗΠΑ. Με τη βοήθεια του Saul Berenson (Mandy Patinkin) η Carrie θα προσπαθήσει να αποδείξει πως ο ήρωας των ΗΠΑ “has gone rogue”.

homeland (1)

Λόγοι για να δείτε τη σειρά:

1ον είναι μια πολύ δυνατή κατασκοπική σειρά με δράση

2ον οι ανατροπές της και η δυσκολία με την οποία κάποιοι πρωταγωνιστές πρέπει να πειστούν να μην πιστεύουν μόνο σε αυτό που βλέπουν

3ον έχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το πώς οι Αμερικάνοι ερμηνεύουν και προβάλλουν την τρομοκρατία στη χώρα τους

4ον για το πώς τελικά οι Αμερικάνοι ερευνούν και φακελώνουν τους ύποπτους τρομοκράτες

Σχόλιο:

Μόλις ξεκίνησε η 3η σεζον και ήδη έχουν γίνει αρκετά ενδιαφέροντα σκηνικά στις πρώτες δύο. Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή σειρά η οποία όχι μόνο με κράτησε αλλά με έκανε να την παρακολουθώ non stop μέχρι να φτάσω στο σημείο να καταριέμαι τη ζωή μου που δεν έχει βγει ο επόμενος κύκλος. Και ρωτάω εγώ τώρα, πώς μπορώ να περιμένω βδομάδα με βδομάδα για το νέο επεισόδιο;

Να τη δω’

Αν δεν σας έχει ψήσει μέχρι τώρα να το δείτε δεν φταίει η σειρά! Μάλλον εγώ θα φταίω. Download τώρα την πρώτη σεζον και θα με θυμηθείτε!

Βαθμολογία

Στο IMDB η σειρά πιάνει 8,5/10. Όσοι με ρωτάνε τους λέω ότι η σειρά είναι ένα καθαρό 8αράκι, ας είμαστε ρεαλιστές το 8,5 θέλει δουλειά ακόμα!

PS. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα για το Game of Thrones το οποίο ξεκινάει στον ΣΚΑΪ την Δευτέρα που μας έρχεται και θα παίζει σχεδόν απέναντι στο Homeland.

PS2. Στις ΗΠΑ έπαιζε αμέσως μετά το Dexter! Πώς μπορούν να ξεκολλάνε από την τηλεόραση αυτοί οι άνθρωποι και πάνε για δουλειά?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;