Τα περιστέρια στη Μόσχα τρελάθηκαν;

47563-105935

Όχι ότι έχω καμία ιδιαίτερη εκτίμηση στα περιστέρια, αλλά μου κίνησε την περιέργια όταν άκουσα πως τον τελευταίο καιρό τα περιστέρια στη Μόσχα έχουν χάσει λίγο την μπάλα.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το μεγάλο αριθμό νεκρών περιστεριών που έχει παρατηρηθεί στη Μόσχα τις τελευταίες μέρες, ακόμα και τα ζωντανά περιστέρια κυκλοφορούν χωρίς να δίνουν σημασία σε διερχόμενα αυτοκίνητα και περαστικούς και θυμίζουν “ζόμπι”.

Μάλιστα, η περιβαλλοντική εισαγγελέας διέταξε την υπηρεσία προστασίας περιβάλλοντος καθώς και πολλές δημόσιες υπηρεσίες να ερευνήσουν τα περιστατικά αυτά με την ανησυχία ότι πρόκειται για την νόσο του Νιουκάστλ, μια ασθένεια των πτηνών που μπορεί όμως να μεταδοθεί και στον άνθρωπο.

Η κτηνιατρική επιτροπή της Μόσχας, μετά από μελέτη των νεκρών πτηνών, απέδωσε το φαινόμενο αυτό πιθανώς σε δηλητηρίαση από σαλμονέλα.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνονται πτηνά να συμπεριφέρονται αρκετά παράξενα, όπως να στρίβουν αφύσικα τον λαιμό τους ή να περπατούν προς τα πίσω ή και να πετάνε καταπάνω των περαστικών.

Ωστόσο οι απόψεις σχετικά με τα πτηνά αυτά διίστανται. Ένας κτηνίατρος δήλωσε σε ρωσικό κανάλι πως τέτοια περιστατικά με περιστέρια συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών Γκενάντι Ονιστσένκο προειδοποιεί τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε τα παιδιά τους να μην έρθουν σε επαφή με νεκρά περιστέρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;