ΙΚΥ - DAAD | Χρηματοδότηση 18 υποτροφίων για ερευνητικά προγράμματα

ΙΚΥ | Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Π.Ι Φλωρεντίας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), με στόχο την περαιτέρω προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υλοποιεί από το έτος 2000 το πρόγραμμα ΙΚΥDA. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων. Το συνολικό χρονικό διάστημα χρηματοδότησης -ένα ή δύο έτη- δηλώνεται εξ’ αρχής και εγκρίνεται μαζί με την πρόταση.

Το πρόγραμμα προκηρύσσεται κατά τους θερινούς μήνες και η προθεσμία υποβολής λήγει συνήθως τον Σεπτέμβριο. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται στον αντίστοιχο Εθνικό Φορέα (ΙΚΥ-DAAD) κάθε χώρας από τον συντονιστή της ομάδας. Η ερευνητική ομάδα της κάθε χώρας θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία (3) μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστή και χωρίς περιορισμό ως προς τον μέγιστο αριθμό μελών. Επιτρέπεται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων Ιδρυμάτων (και από τις δύο πλευρές).

Σύμφωνα με την σύμβαση IKY-DAAD, οι αιτήσεις, τόσο από ελληνικής όσο και από γερμανικής πλευράς, εξετάζονται από πιστοποιημένους αξιολογητές. Αρχικά, η διαδικασία αξιολόγησης υλοποιείται στην έδρα του Εθνικού Φορέα και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο συνεδρίασης μικτής Ελληνο-γερμανικής Επιτροπής Αξιολόγησης στην Ελλάδα ή στη Γερμανία.

Κατά τη διαδικασία της επιλογής, έμφαση δίνεται στην προώθηση νέων επιστημόνων, στη συμπληρωματικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων και στη δυνατότητα επιστημονικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;