Η Παγκ. Ημέρα Νεότητας στην Κόπα Καμπάνα

Από Irina_def 24 Ιουλίου 2013

Χθες βράδυ μαζεύτηκαν περίπου μισό εκατομμύριο νέοι και νέες στη διάσημη παραλία Κόπα Καμπάνα.

Ο λόγος; Πήγαν εκεί για την επίσημη πρεμιέρα των εξαήμερων εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας, που φιλοξενεί φέτος το Ρίο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το φεστιβάλ που διοργανώνει η Καθολική Εκκλησία με την παρουσία του εκάστοτε Πάπα, σε διαφορετικό τόπο κάθε φορά, φέρνοντας μαζί νέους και νέες από ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα, στην τελευταία διοργάνωση, πριν δύο χρόνια στην Μαδρίτη, υπήρχαν συμμετοχές από 190 χώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να βρεθεί κάποιος στην παραλία χρειάστηκε να κάνει ένα μικρό ταξίδι, καθώς για δύο ώρες υπήρξε μπλακ άουτ στο μετρό του Ρίο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Από την άλλη, στην πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παραβρέθηκε, αν και βρίσκεται στην Βραζιλία, επειδή τον νίκησε η κούραση από το πολύωρο ταξίδι στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου πραγματοποιεί από την Δευτέρα επταήμερη επίσημη επίσκεψη.

Τέλος, η παρουσία του Πάπα στην Βραζιλία προκαλεί προβλήματα στις αρχές ασφαλείας της χώρας, η οποία εξακολουθεί να μαστίζεται από διαδηλώσεις κατά της φτώχειας, της διαφθοράς και του υψηλού κόστους ζωής, τις οποίες συνοδεύουν επεισόδια, ενώ πέραν αυτών, ανησυχίες προκάλεσε η ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κοντά σε εκκλησία του Σάο Πάολο που πρόκειται να επισκεφθεί ο Πάπας την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ