Δήλωση Προέδρου για τα 39 χρόνια αποκατάστασης της δημοκρατίας

Παπούλιας«Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα. Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», δήλωσε μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ)  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας επιπλέον ότι το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση αλλά είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος.

Την  24η Ιουλίου 2013, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μεταφέρθηκε με το αεροπλάνο του Γάλλου Προέδρου Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, μετά από την πτώση της χούντας λόγω των αρνητικών γεγονότων μη ανάσχεσης των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, όπου τον υποδέχτηκε με επευφημίες και προτροπή ανάληψη εξουσίας για την αποκληθείσα ύστερα υλοποίηση της μεταπολίτευση πολυάριθμο συγκεντρωμένο πλήθος.

Κατά την άφιξή του, είχε δηλώσει προς τους δημοσιογράφους – αφού είχε ζητήσει τη λαϊκή στήριξη με τη ρήση Τρούμαν «Boys pray for me» – ο αποκαλούμενος από τους πολιτικούς φίλους του και «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής:

 «Είμαι ευτυχής διότι επιστρέφω εις την πατρίδαν μου. Ήλθα δια να συμβάλω με όλας τας δυνάμεις που διαθέτω δια την αποκατάστασιν της ομαλότητος και της δημοκρατίας… Υπάρχουν στην ζωήν των εθνών κρίσεις αι οποίαι δύνανται να μεταβληθούν εις αφετηρίας εθνικής αναγεννήσεως και ενός καλλίτερου μέλλοντος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;