Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα παρουσίασε ο Ν. Νικολόπουλος‏

xristianodimokratis

Αν η πολυδιάσπαση αποτελούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα από τα πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Αριστεράς, τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έντονη αναβίωση του μικροβίου και στον χώρο της Δεξιάς, κάτι που επιβεβαιώθηκε (και) προχθές με την ίδρυση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Στην παρουσίαση των θέσεων του νέου πολιτικού σχηματισμού που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έναν ακριβώς χρόνο πριν τις Ευρωεκλογές (για λόγους συμβολισμού, όπως έγινε γνωστό…), ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως βασικός στόχος του εγχειρήματός του είναι να προασπίσει τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την εκκλησία και τον ελληνισμό και εκφράστηκαν από το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μάλιστα παρομοίασε με «Ευαγγέλιο».

«Είμαστε η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε εν μέσω χειροκροτημάτων και με φόντο τον πυρσό που αποτελεί και το σύμβολο του κόμματός του, ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που, όπως είπε, ξεχάστηκε και απαξιώθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο βουλευτής Αχαϊας δήλωσε πως δεν έχει ταμπού και πως είναι πρόθυμος να συζητήσει ακόμα και την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, «όσο κι αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας». Άλλωστε αυτό που προέχει για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα είναι «να μπει ένα stop στην ισοπέδωση κοινωνικών κεκτημένων και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές».

Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως η ελπίδα κρύβεται στην διαπραγμάτευση, καθώς « με την υποταγή βουλιάζουμε περισσότερο», και επεσήμανε πως πρωταρχικός στόχος για το κόμμα του είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;