Τόμσεν | Προχωράτε καλά και σκέφτομαι να σας μειώσω τους φόρους

ΤόμσενΑπολύσεις στο δημόσιο ζήτησε εκ νέου ο «τοπάρχης» του ΔΝΤ

Ότι η Ελλάδα προχωράει καλά στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος δήλωσε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί κι ότι «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο». Ο «τοπάρχης» του ΔΝΤ στη χώρα είπε ακόμα ότι ποτέ δεν συμφώνησε ο οργανισμός που εκπροσωπεί σε συγχώνευση Εθνικής – Eurobank, ότι χρειάζονται απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων για να υλοποιηθεί καλύτερα το πρόγραμμα διάσωσης, όπως το θεωρεί η τρόικα, κι ότι – μετά και την πρόσφατη έμμεση έκκληση Σαμαρά για ανάγκη μείωσης φόρων – λόγω της καλής εφαρμογής, σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα ελάφρυνσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εστίαση,  «εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».

Όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, τόνισε ότι το χρέος θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από την επιστροφή της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ αναφερόμενος στην προοπτική της ανάπτυξης και των επενδύσεων, εξέφρασε αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στις αλλαγές που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι το ΔΝΤ θα επανεξετάσει την ελληνική πορεία στα μέσα Μαΐου.

Υγ. Ευχαριστούμε πολύ μεγαλόκαρδε κ. Τόμσεν που μας βαθμολογείτε καλά για να συνεχίσουμε την «πρόοδο» μας ή αλλιώς «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;