Η 15χρονη Malala υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης

Υποψήφια για το φετινό νόμπελ Ειρήνης, που απονέμεται τον Οκτώβριο, είναι η δεκαπεντάχρονη Πακιστανή Malala Yousufzai που έπεσε θύμα επίθεσης των Ταλιμπάν και παραλίγο να χάσει τη ζωή της.

Πιο συγκεκριμένα, η έφηβη που υποβάλλεται μέχρι σήμερα σε χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της, ταξίδευε με ένα σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν, όπου έπεσε πάνω σε ένα μπλόκο των Ταλιμπάν, οι οποίοι τη πυροβόλησαν τρεις φορές, επειδή τους επέκρινε για τη στάση τους στην εκπαίδευση των κοριτσιών, μέσω του blog της.

Η έφηβη προτάθηκε από μέλη του νορβηγικού κοινοβουλίου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι στην υποψηφιότητά της συνέβαλαν και άλλοι βουλευτές από άλλες χώρες.

Οι νορβηγοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η Μαλάλα αξίζει την υποψηφιότητα αυτή, καθώς έχει γίνει σημαντικό σύμβολο στη μάχη εναντίον των καταστροφικών δυνάμεων που θέλουν να αποτρέψουν τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.   Σημειώνεται ότι σε περίπτωση νίκης, η Μαλάλα θα είναι η μικρότερη σε ηλικία υποψήφια στην οποία απονέμεται το σημαντικό αυτό βραβείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;