Τέλος στην κατάληψη στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια

Από Irina_def 25 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα στις 03:40 τα ξημερώματα διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και μέσα σε λίγα λεπτά έβαλαν τέλος στην κατάληψη του χώρου από τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών έκοψε με τροχό τις αλυσίδες και τα λουκέτα που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του αμαξοστασίου. Στη συνέχεια με τη χρήση πολιορκητικού κριού άνοιξαν την είσοδο της πύλης και δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης εισέβαλαν στον χώρο και ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνση τους.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έγινε παρουσία εισαγγελέα και οι συγκεντρωμένοι αν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ωστόσο έγιναν τρεις προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων, Μ. Τσακό, ο οποίος μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι έχει συλληφθεί άτομο, που ήταν βάρδια επιφυλακής.

Λίγο πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο απέκλεισαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το αμαξοστάσιο του Μετρό και δεν επέτρεπαν σε κανένα να προσεγγίσει το χώρο.

Στο σημείο βρίσκονταν και παραμένουν 300-400 άτομα, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς, τα οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει στο ύψος της οδού Λένορμαν.

Λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο ελέγχου του Μετρό ήταν πλέον «ελεύθερο» και παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία. Στο σημείο, βέβαια, παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και να προλάβουν το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τους εργαζομένους του Μετρό για να τους επιδώσει τα φύλλα επίταξης. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα έχουν παραλάβει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Μετρό.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Ετσι λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, Τραμ και Ηλεκτρικός παραμένουν ακινητοποιημένα και στους δρόμους της Αττικής επικρατεί αλαλούμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ