Τέλος στην κατάληψη στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια

Σήμερα στις 03:40 τα ξημερώματα διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια και μέσα σε λίγα λεπτά έβαλαν τέλος στην κατάληψη του χώρου από τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών έκοψε με τροχό τις αλυσίδες και τα λουκέτα που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του αμαξοστασίου. Στη συνέχεια με τη χρήση πολιορκητικού κριού άνοιξαν την είσοδο της πύλης και δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης εισέβαλαν στον χώρο και ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνση τους.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ έγινε παρουσία εισαγγελέα και οι συγκεντρωμένοι αν και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, ωστόσο έγιναν τρεις προσαγωγές ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων, Μ. Τσακό, ο οποίος μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε ότι έχει συλληφθεί άτομο, που ήταν βάρδια επιφυλακής.

Λίγο πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο απέκλεισαν όλο το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το αμαξοστάσιο του Μετρό και δεν επέτρεπαν σε κανένα να προσεγγίσει το χώρο.

Στο σημείο βρίσκονταν και παραμένουν 300-400 άτομα, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς, τα οποία η αστυνομία έχει αποκλείσει στο ύψος της οδού Λένορμαν.

Λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο ελέγχου του Μετρό ήταν πλέον «ελεύθερο» και παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία. Στο σημείο, βέβαια, παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο, αλλά και να προλάβουν το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει να αναζητά τους εργαζομένους του Μετρό για να τους επιδώσει τα φύλλα επίταξης. Πολλοί είναι αυτοί που δεν τα έχουν παραλάβει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Μετρό.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιούν απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης. Ετσι λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακός, Τραμ και Ηλεκτρικός παραμένουν ακινητοποιημένα και στους δρόμους της Αττικής επικρατεί αλαλούμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;