Πρυτανείον | Restaurant στο Κολωνάκι

Αν θα μπορούσα να διαλέξω λίγες λέξεις για να περιγράψω το Πρυτανείον, θα έλεγα πως πρόκειται για ένα εστιατόριο που χτίζει σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο. Και αυτό το αποδεικνύει με την παρουσία του το ίδιο σημείο, εδώ και 17 χρόνια. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό διώροφο κτίριο του 1925, το οποίο ήταν οικεία του Βαλάνου. Ο Βαλάνος ήταν ο πρώτος επικεφαλής που μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας ανέλαβε την αποκατάσταση του Παρθενώνα. Οι ιδιοκτήτες αναπαλαίωσαν πλήρως το χώρο, διατηρώντας την αρχική του μορφή.

Ο εσωτερικός χώρος είναι απλός, με μια δόση πολυτέλειας. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με υπέροχους πίνακες ζωγραφικής. Γαϊτης, Φασιανός, Κανιάρης, Κούστας αναμειγνύονται με την πέτρα και το ξύλο και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα, δείγμα της αγάπης του ιδιοκτήτη για την τέχνη. Υπάρχουν τραπεζάκια και στο πεζοδρόμο της Μηλιώνη, σε περίπτωση που θέλετε να χαζέψετε την περατζάδα του πιο πολυσύχναστου δρόμου του Κολωνακίου. Ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι!

Αν επισκεφθείτε το Πρυτανείον, είναι πολύ πιθανό να δειπνήσετε δίπλα σε κάποιον επώνυμο. Ζωγράφοι, πολιτικοί, ποιητές, όλοι παραμένουν πιστοί πελάτες όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό όμως, είναι πως κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές συναντήσεις, από μεγάλους Έλληνες ποιητές και καλλιτέχνες γενικότερα.

Η κουζίνα είναι ελληνική δημιουργική, επηρεασμένη ελαφρώς από ιταλικές τάσεις. Ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο θα βρείτε τεράστια ποικιλία από σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, θαλασσινά και πιάτα ημέρας. Οι τιμές ξεκινούν από 7,50 ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα με την ιδιαιτερότητα των πρώτων υλών και την πολυπλοκότητα παρασκευής των πιάτων.

Εμείς δοκιμάσαμε από σαλάτες iceberg με cottage cheese, ρόδι, χυμό από πορτοκάλι και ξεροψημένο prosciutto (12,70 ευρώ). Ήταν δροσερή και ολόφρεσκη! Από ορεκτικά επιλέξαμε baby καλαμάρι σχάρας με σος λεμονιού και πουρέ τρούφας (14,20 ευρώ) και σπαγγέτι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου, λευκό κρασί και ελαφρώς αρωματισμένο με σκόρδο(21 ευρώ). Να σημειώσω πως σε όλα τα πιάτα χρησιμοποιείται extra παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία.

Από κυρίως επιλέξαμε ριζότο σε φωλιά παρμεζάνας με μανιτάρια πορτσίνι και φιλετάκια από μοσχάρι (24 ευρώ)  και πάπια με σπαράγγια, μπρόκολο, πουρέ τρούφας και πορτοκάλι (18,80 ευρώ). Απλά συγκλονιστικά και τα δυο! Εξαίσιες και καθαρές γεύσεις και μεγάλες χορταστικές μερίδες! Συνοδεύσαμε το γεύμα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Τέλος από γλυκά δοκιμάσαμε cheesecake με φράουλες, γαλατόπιτα με ινδοκάρυδο και καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι. Τα γλυκά είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται από τον chef του εστιατορίου για να εξασφαλίζεται ότι θα είναι πάντα ολόφρεσκα! Όλα τα γλυκά κοστίζουν 9 ευρώ.

Τo service είναι υποδειγματικό. Οι σερβιτόροι με διακριτικότητα φροντίζουν να μη λείψει τίποτα από το τραπέζι, χωρίς όμως να γίνονται υπερβολικοί ή ενοχλητικοί.

Επίσης να αναφέρω ότι καταστήματα Πρυτανείον, μπορείτε να βρείτε εκτός από το Κολωνάκι, στην Κηφισιά και στο Golden Hall!

Tip1: Το Πρυτανείον προσφέρει ειδικά διαμορφωμένο menu στα 20 ευρώ/ άτομο, που περιλαμβάνει ορεκτικό, μεγάλη ποικιλία από κυρίως, γλυκό και κρασί ή μπύρα. Πρόκειται για πολύ καλό value for money!

Tip2: Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, σε μια κίνηση αλληλεγγύης θέλοντας να στηρίξουν τους πελάτες στις δύσκολες εποχές που ζούμε, μείωσαν τις τιμές κατά 25%! Το σημαντικό είναι πως η έκπτωση γίνεται μόνο στις τιμές και ποτέ στην ποιότητα και την ποσότητα των πιάτων.

Tip3: Φεύγοντας ζητήστε να σας δώσουν ένα σουπλά. Πρόκειται για έργα του Giuseppe Arcimboldo, που ήταν Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης. Είναι γνωστός κυρίως για τις γκροτέσκ συνθέσεις του που απεικονίζουν φρούτα, λουλούδια, πουλιά, λαχανικά, ζώα, εργαλεία, και άλλα αντικείμενα, στη μορφή προσωπογραφίας.

Ετυμηγορία: Ε φυσικά και να πάτε!

Κουζίνα: ελληνική δημιουργική
Τιμές: 25-30 ευρώ το άτομο

Κάνε και εσύ LIKE στην σελίδα μας στο Facebook, για να μαθαίνεις πρώτος τις προτάσεις Εξόδου, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας που σου προτείνει το neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;