Κυβερνητικά τερτίπια στην περί συνταγματικότητας ψηφοφορία

Τα «αίματα άναψαν ήδη» στη Βουλή και τη συζήτηση για το πακέτο των μέτρων. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ζήτησαν ψηφοφορία περί συνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου των μέτρων. Το προεδρείο της Βουλής ανήγαγε οπτικά τους περισσότερους υπέρ του όχι για τη συνταγματικότητα του με τη διαδικασία του κατεπειγόντως νομοσχεδίου, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία για να αποδειχθεί και πρακτικά η υπεροπλία τους στο θέμα της αποδοχής ή όχι της συνταγματικότητας μεταξύ των παρισταμένων στο προβλεπόμενο δεκάλεπτο που πρέπει να εκτυλιχθεί η διαδικασία.

Αντί της προβλεπόμενης διαδικασίας ψήφου από τους παριστάμενους, το προεδρείο καθυστέρησε επί μιάμιση και πλέον ώρα την ψηφοφορία ειδοποιώντας τους συμπολιτευόμενους Βουλευτές που κατέφθαναν στο κοινοβούλιο με μηχανάκια, ταξί και κάθε πρόσφορο μέσο για να κερδηθεί η ψηφοφορία της αντισυνταγματικότητας από την κυβερνητική πλειοψηφία. Μετά από όλα αυτά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ηθελημένη χειραγώγηση από το προεδρείο και φαιδρότητες που ευτελίζουν τους θεσμούς και κρίνονται από τους πολίτες, ενώ απέσυρε το από την πλευρά του κόμματός του το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, θεωρώντας ότι κάτι δεν είχε πλέον νόημα μετά την παρακολούθηση του θεάτρου του παραλόγου να καταστρατηγείται ο κανονισμός της Βουλής μέχρι η κυβέρνηση να ειδοποιήσει το προεδρείο ότι μπορεί να αρχίσει τη διαδικασία, κι έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει την επιθυμητή πλειοψηφία.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε, καθώς σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί κι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του κ. Καμμένου, κι όπως αναμενόταν μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κυβερνητικών Βουλευτών, το περί αντισυνταγματικότητας αίτημα απορρίφθηκε.

Άρχισαν από νωρίς τα όργανα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;