Φώτης Κουβέλης | Το σκέφτεται και για τον προϋπολογισμό…

Άμεσο διαζύγιο ή συνέχιση μιας προβληματικής συγκατοίκησης για το καλό των παιδιών;

Μετα την αρμόδια διαχείρισης του θέματος του προϋπολογισμού στη Βουλή από πλευράς ΔΗΜΑΡ κ. Ξυροτύρι και ο πρόεδρος του κόμματος δεν αποσαφηνίζει αν τελικά το κόμμα του θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το οικονομικό έτος 2013, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τον πολιτικό χρόνο επιβίωσης της κυβέρνησης. Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής παραπέμπει στην κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. και Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή, «ανάβοντας φωτιά» στους κυβερνητικούς του εταίρους, κι ιδίως στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τη ΝΔ που βλέπουν το πλέον συντεταγμένο εκ των δύο κομμάτων που στηρίζουν τον τρικομματικό συνασπισμό διακυβέρνησης της χώρας να εκφράζει ανοιχτά και σε κορυφαίο ηγετικό επίπεδο δεύτερες σκέψεις, ουσιαστικά, για την κυβερνητική συνέχεια!

Ειδικότερα, ο κ. Κουβέλης στην παρέμβασή του αυτή από τον Κυριακάτικο Τύπο, λίγο πριν την ψήφιση των αβάσταχτων για σημαντικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας μέτρων, επιμένει στην απόρριψη των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που προτείνει η τρόικα, ενώ θέτει και ευρύτερο, πλέον, θέμα στήριξης της κυβέρνησης, από τη στιγμή αναφέρει πως «εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση όταν αυτός έρθει στη Βουλή». Δηλώνει, πάντως, πως δεν είναι στις προθέσεις του να ρηγματωθεί η σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον κυβερνητικό συνασπισμό και δείχνει ως υπεύθυνους για το πολιτικό αδιέξοδο την τρόικα, αλλά και σε χειρισμούς του πρωθυπουργού.

Στον Πρωθυπουργό χρεώνει τη ν απόφαση του για άγαρμπο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους επικεφαλής των κυβερνητικών του κομματικών εταίρων κα παρότι υπήρχε ακόμα κρίσιμος πολιτικός χρόνος για πολιτική διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Όσο θέλω εγώ και η ΔΗΜΑΡ να μη ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται θετικά για τον κοινό μας στόχο, άλλο τόσο τουλάχιστον πρέπει να νοιάζεται και ο κ. Σαμαράς” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Μένει να αποδειχθεί αν τα τελευταία 24ωρα που ακολουθούν θα δοθεί πράγματι δραματικό τέλος στη διαφωνία των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα βρεθεί, σε όρους ελληνικής τραγωδίας – «ο από μηχανής θεός» διάσωσης της κυβερνητικής συνέχειας ή αν, τελικά, προτιμηθεί μια μετριοπαθέστερη επίλυση με τα μέτρα να περνούν οριακά και τη Δημοκρατική Αριστερά να δίνει ύστερα ψήφο υπέρ του προϋπολογισμού για τη συνέχιση μιας «συγκατοίκησης για το καλό των παιδιών», σε πολιτικούς όρους, δηλαδή, μιας υποτιθέμενης συνέχισης της τρικομματικής κυβερνητικής πορείας ακόμα και με αρκετά προβλήματα, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και του ελληνικού λαού…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
ΗΜ
43 - 37
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;