CNN | Δίλημμα για τους νέους στην Ελλάδα:
Μαρία Παπαναγιωτάκη, Αριστοτέλης Σκαλίζος

Το CNN φιλοξενεί δηλώσεις και σκέψεις έξι νέων ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, που έχουν ονειρευτεί τη ζωή τους στην Ελλάδα και που τώρα ακροβατούν σε μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο “μείνε” και στο “φύγε” γιατί βλέπουν και συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν όπως είχαν ονειρευτεί.

Η Μαρία Παπαναγιωτάκη και ο Αριστοτέλης Σκαλίζος, οι οποίοι είναι ζευγάρι τους τελευταίους 8 μήνες, γνωρίστηκαν στο χώρο εργασίας τους κι αν και διατηρούν ακόμη τη δουλειά τους έχουν δεχθεί περικοπές μισθού. Η Μαρία δηλώνει πως θέλει να φύγει, να πάει στην Αγγλία ή στην Αμερική που έχει συγγενείς ενώ ο Αριστοτέλης δεν προτίθεται να την ακολουθήσει καθώς όπως λέει “Αγαπώ τη χώρα μου. Θέλω να μείνω και να παλέψω“.  Επίσης το νεαρό ζευγάρι δήλωσε ότι δε ψήφισε στις τελευταίες εκλογές καθώς τα οικονομικά του δεν τους επέτρεπαν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους.

Ο 19χρονος, αδελφός του Αριστοτέλη, Νίκος Σκαλίζος, θέλει να φύγει για την Ολλανδία, να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών και να μείνει να δουλέψει ωστόσο να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του που θα μείνει πίσω. Ο 23χρονος, ςΜάριος- Αριστοτέλης Κουλούρης, ο οποίος αυτή τη στιγμή διανύει τη στρατιωτική του θητεία επιθυμεί και εκείνος να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό αλλά θέλει να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, για να σπάει, όπως λέει “τη συνείδηση της εξάρτησης της γενιάς του”.

Η Χριστίνα Ψαρά και ο Γιώργος Σταθόπουλος, οι οποίοι ζούσαν στο εξωτερικό επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ. Χαρακτηριστικά ο Γιώργος δήλωσε πως “το παιχνίδι δεν έχει χαθεί ακόμη, αλλά είμαστε δύο γκολ πίσω“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;