Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Σαμαρά και Βενιζέλο

Μιλώντας λίγη ώρα αφού έλαβε τη δεύτερη διερευνητική εντολή, όπως επιβάλει το Σύνταγμα μετά τις εκλογές 2012, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο», καθώς όπως είπε η πρώτη εναλλακτική επιλογή του λαού είναι «αριστερή κυβέρνηση που θα θέσει οριστικό τέλος στα μνημόνια».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τελεσίγραφο στον Ευ. Βενιζέλο και στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους στο μνημόνιο, στέλνοντας μέχρι αύριο νέα επιστολή στους δανειστές της χώρας.

«Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Δε μας αφορά κάτι τέτοιο. Αν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, του καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να έχουν στείλει επιστολή σε ΔΝΤ και ΕΕ ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις που έλαβαν σε παλαιότερη επιστολή τους ότι θα εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο. Αν δεν το πράξουν τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, δεν πείθουν ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».

Ο κ. Τσίπρας έκανε νέο άνοιγμα στο ΚΚΕ σημειώνοντας ότι στο τραπέζι του διαλόγου είναι προτάσεις του κόμματος, στη Δημοκρατική Αριστερά καθώς και όπως ο ίδιος είπε σε άλλες δυνάμεις που είναι σε σύγκλιση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ως ελάχιστους άξονες για τη συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης ανέφερε:

-Την ακύρωση εφαρμογής μέτρων του μνημονίου

-Την ακύρωση μέτρων που περικόπτουν συντάξεις, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα

-Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

-Κατάργηση νόμου περί ευθύνης υπουργών

-Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα

-Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το επαχθές του δημοσίου χρέους – Μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;