Η «πράσινη» Ιωάννα ανοίγει το δρόμο εκπροσώπησης της οικολογίας στη Βουλή

Η επικεφαλής των Ο.Π. είναι και υποψήφια με σταυρό προτίμησης στη Β΄ Αθήνας

Οι Οικολόγοι Πράσινοι φιλοδοξούν, μετά την εκλογή ευρωβουλευτή το 2009, να επιτύχουν την εκλογή τους και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Επικεφαλής της προσπάθειας, η Ιωάννα Κοντούλη, σε ένα κόμμα που ο εκείνος ή εκείνη που ηγείται της εκλογικής διαδικασίας αναλαμβάνει, παράλληλα με την ανάδειξη του ιδεολογικού πλούτου και των πρακτικών πολιτικών προτάσεων της οικολογίας, να λειτουργήσει κι ως εκφραστής ενός μοντέλου δράσης βασισμένου στη συλλογικότητα και την απόρριψη του ιδιαίτερα διαδεδομένου στη χώρα μας αρχηγισμού.

Μαζί της ως συν-επικεφαλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επίσης εκλεγμένος στη θέση αυτή στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκεί, όπου η κ. Κοντούλη συναγωνίστηκε με το ιστορικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, πρώην ευρωβουλευτή και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Τρεμόπουλου, προκειμένου να αναδειχθεί ως το πολιτικό πρόσωπο που θα εκφράσει προεκλογικά το προγραμματικό πλαίσιο των Πράσινων στην ελληνική κοινωνία. Η ίδια «τιτίβισε» προ ημερών από το λογαριασμό της στο twitter για τη θέση της και την αντίληψη του κόμματός της περί ηγεσίας και γενικότερα εξουσιών: «Δεν έχουμε αρχηγούς. Δεν γαντζωνόμαστε από καρέκλες. Είμαστε άνθρωποι που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα κοινά από οποιαδήποτε θέση».

Το ζητούμενο για την κοινωνία και οι συνεργασίες

Βασικό πιστεύω της κ. Κοντούλη για την έξοδο, «όχι μόνο από την οικονομική κρίση», όπως συνηθίζει να λέει αλλά «και από κάθε πολιτικό και κοινωνικό στερεότυπο και καταναλωτική συνήθεια που συντήρησε επί δεκαετίες μια κενοφανή και επίπλαστη ευημερία», είναι ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη «να αναχαιτίσουμε μια πορεία που επί χρόνια τώρα καταδεικνύουμε ως καταστροφική».

Αναφορικά, δε, στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών με τα κόμματα εξουσίας, ως εκπρόσωπος των θέσεων των Οικολόγων Πράσινων, έχει με σαφήνεια διευκρινίσει ότι τα απορρίπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό μόνο στο ακραίο ενδεχόμενο που τα κόμματα αυτά «ξαφνικά επαναστατήσουν και αποποιηθούν το νεοφιλελεύθερο όνειρο»!

Χωρίς διακρίσεις…

Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων ανέρχεται στο 35%, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για την επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας. Η ίδια, μάλιστα, θα είναι εκ νέου υποψήφια με σταυρό προτίμησης στη Β΄ Αθήνας, εκκινώντας από την ίδια ακριβώς γραμμή με τους «πράσινους» συναγωνιστές της. Δεν είναι, δε, καθόλου λίγοι οι σύντροφοί – ακόμα και συνυποψήφιοι – της που, αναγνωρίζοντας το βάρος του διπλού της ρόλου και ευθύνης, παροτρύνουν τους ψηφοφόρους της Β΄ Αθήνας που πρόσκεινται στους Ο.Π. να δώσουν «τον ένα σταυρό στην Ιωάννα», ως ανταπόδοση των κόπων της για το επιδιωκόμενο συλλογικό θετικό αποτέλεσμα!

Πως έφτασε ως εδώ

Η Ιωάννα Κοντούλη έχει μεγαλώσει και κατοικεί μέχρι σήμερα στου Ζωγράφου. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Περιβάλλον & Ανάπτυξη». Το μεγαλύτερο παράσημό της, πάντως, είναι τα δύο αγόρια της, που αποτελούν και τους μεγαλύτερους συμπαραστάτες της τωρινής προσπάθειάς της σε συναισθηματικό επίπεδο. Έχει, ακόμα, συμμετάσχει ενεργά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως η διαδημοτική επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού και η «κίνηση πολιτών για την διάσωση της βίλας Ζωγράφου», καθώς και σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το «Ένα καράβι για την Γάζα».

Εντάχθηκε στους Οικολόγους Πράσινους από τα πρώτα βήματα του κόμματος, το 2003 και το υπηρέτησε εκλεγόμενη από τους συντρόφους της σε σειρά θέσεων ευθύνης του κόμματος, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του 2009 και την εκλογή της ως συν-επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2009, όπου το κόμμα της κατέγραψε το υψηλότερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμα σε αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες, ενώ από το 2007 έως σήμερα θέτει για τρίτη διαδοχική φορά υποψηφιότητα στη Β΄ Αθήνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;