Πανέτοιμη η Εθνική μας για τον μεγάλο αγώνα με την Κροατία

(21:45) Ελλάδα-Κροατία, Γήπεδο: ‘’Γ. Καραϊσκάκης’’

*Αγώνας για τον 6ο Όμιλο.

**Μπορεί να υπάρχει η προοπτική της πρόκρισης απευθείας ακόμα και με την 2η θέση, η Εθνική μας όμως θα μπει με μοναδικό στόχο την νίκη.

***Πριν τον αγώνα θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην Εθνική Καραγκούνης, Κατσουράνης και Μπασινάς.

****300 εισιτήρια πήραν οι Κροάτες

Ελλάδα: Πιστή στο ραντεβού της με τους μεγάλους αγώνες και όντας προ των πυλών άλλης μιας μεγάλης διοργάνωσης η Εθνική μας, είναι έτοιμη για το ντέρμπι κορυφής με την Κροατία. Οι διεθνείς μας μας τα χάλασαν πριν ένα μήνα, όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι εκτός έδρας με τη Λετονία και έπεσαν από την κορυφή του 6ου ομίλου. Και όλα αυτά όταν λίγες μέρες πριν είχαμε πάρει ένα τεράστιας σημασίας διπλό στο Ισραήλ, με το γκολ του Σωτήρη Νίνη, που μας έχρισε μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Το σημερινό ματς, πέραν του ότι είναι κομβικής σημασίας, έχει σημαδευτεί και από δύο μεγάλες επιστροφές. Η πρώτη είναι του Άγγελου Χαριστέα, του παίκτη που είχε πετύχει το χρυσό γκολ στον επικό τελικό της Πορτογαλίας και χθες έπαιζε όλη τη μέρα πρώτη είδηση στο επίσημο site της UEFA. Η δεύτερη είναι αυτή του Φάνη Γκέκα, που στη συζήτηση του με τον Φερνάντο Σάντος έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και ζήτησε να επιστρέψει άμεσα στην Εθνική, κάτι που ασφαλώς έγινε δεκτό από τον Πορτογάλο τεχνικό, μιας και δεν είναι εποχή για πείσματα. Ο Γκέκας είχε αγωνιστεί τελευταία φορά με την Εθνική στον αγώνα με τους Κροάτες του πρώτου γύρου.

Ο Φερνάντο Σάντος, που τρέχει ένα απίστευτο ρεκόρ στον πάγκο όντας αήττητος για 14 παιχνίδια, είδε με ευχαρίστηση την ομοσπονδία να του προτείνει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Η πρώτη συνάντηση έγινε κάτω από καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Ο Σάντος στη συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν χωρίς άγχος στον αγώνα. «Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο αγώνας έχει καθοριστική σημασία και για τις δύο ομάδες. Είναι το σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής. Περιμένω να έχει μεγάλη ένταση. Εμείς θέλουμε μόνο νίκη. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει. Η Κροατία βολεύεται και με την ισοπαλία. Αυτό το προβάδισμα ισορροπεί από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Η τακτική θα παίξει ρόλο, όπως συνέβη και στο Ζάγκρεμπ. Εμείς θα πρέπει να έχουμε πρωτοβουλία των κινήσεων. Χωρίς άγχος όμως. Αυτό το ματς είναι σημαντικό και το ξέραμε από την αρχή της κλήρωσης. Οι δύο ομάδες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Οι παίκτες μου έχουν αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως εμείς θα χαρούμε στο τέλος»

Ο σκόρερ στη Ρίγα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, είναι τιμωρημένος για σήμερα, όπως και ο Γιάννης Μανιάτης. Στην Εθνική κλήθηκε εσπευσμένα και ο Διονύσης Χιώτης, ο ‘’φύλακας άγγελος’’ του ΑΠΟΕΛ, που ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο τραυματίας Σηφάκης, που αναμένεται να επιστρέψει λίγο πριν τα τελικά του Euro. Μακροχρόνιος είναι και ο τραυματισμός του Νίνη, που σαφώς και δεν υπολογίζεται, όπως και οι Φετφατζίδης και Καφές. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Τώρα για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σάντος κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις. Έτσι, κατά πάσα πιθανότητα, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Τζόρβας, με αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο-Αβραάμ Παπαδόπουλο, αριστερά τον Ζαραδούκα και δεξιά τον Τοροσίδη. Στο κέντρο θα βρεθούν Κατσουράνης, Καραγκούνης και Τζιόλης. Στα δύο άκρα της επίθεσης θα βρεθούν Σαλπιγγίδης και Σαμαράς, ενώ τη θέση του φουνταριστού θα πάρει ο Φάνης Γκέκας.

Κροατία: Την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα έχουν στον σημερινό αγώνα οι Κροάτες, μετά το απρόσμενο δώρο που πήραν από τη Λετονία. Πάντως η επικράτηση τους με 3-1 επί του Ισραήλ πριν ακριβώς ένα μήνα μόνο εύκολη δεν ήταν. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να μείνουν και με παίκτη παραπάνω για να καταφέρουν να φτάσουν στην νίκη. Στο 44’ του αγώνα έγινε το 0-1, αλλά με το καλημέρα στην επανάληψη (47’), ο Λούκα Μόντριτς ισοφάρισε σε 1-1. Το Ισραήλ έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Μπεν Χαίμ και ο Εντουάρντο με δύο γκολ στο 55’ και στο 57’, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Με νίκη σήμερα εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα τελικά του Euro 2012, ενώ με ισοπαλία, θα θέλουν μια εύκολη νίκη επί της Λετονίας την Τρίτη. Αισιόδοξος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του το μεγάλο αστέρι της ομάδας Λούκα Μόντριτς. «Είμαστε καλύτεροι από τους Ελληνες αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώσουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην Αθήνα θέλουμε να υπερασπιστούμε τη φήμη μας και να νικήσουμε», ενώ για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής μας ο άσος της Τότεναμ δήλωσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι διότι η Ελλάδα υιοθετεί ένα αμυντικό στιλ. Τώρα όμως την ενδιαφέρει μόνο η νίκη. Μπορεί, άρα, να μας δώσει χώρους κάτι που θα μας βοηθήσει. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω στο θετικό αποτέλεσμα».

Σε σχέση με τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, δεν αναμένεται να δούμε σημαντικές αλλαγές από τον Σλάβεν Μπίλιτς. Σίγουρα δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντάριο Σρνα της Σαχτάρ που είναι τιμωρημένος. Στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Ιβάν Ράκιτιτς της Σεβίλλης, που παίρνει τη θέση του Ίβο Ιλίσεβιτς. Η Κροατία αναμένεται να παραταχθεί με δύο επιθετικούς, τους Μάντζουκιτς και Γέλαβιτς, ενώ πρώτη επιλογή ακολουθεί ο Εντουάρντο.

Εκτίμηση: Η Εθνική, εάν παρουσιαστεί σοβαρή και με βοηθό τον κόσμο μπορεί να πάρει τη νίκη. Ωστόσο το παιχνίδι έχει και αρκετό Χ μέσα. Καλύτερη επιλογή λοιπόν ο Άσσος  Draw No Bet (ισοπαλία όχι στοίχημα, σε περίπτωση ισοπαλίας σας επιστρέφεται το ποντάρισμα), σε απόδοση που στο διαδίκτυο κυκλοφορεί στο 1.90+.

Για τις αναλύσεις όλων των αγώνων των προκριματικών του Euro 2012, επισκεφθείτε το Betarades.gr

Οι καλύτερες στιγμές του πρώτου παιχνιδιού πριν από ένα χρόνο στην Κροατία:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;