Έρευνα | Σπουδάστε για να μη γεράσετε!

Με ταχύτερο ρυθμό γερνούν όσοι εγκαταλείπουν την εκπαιδευτική σταδιοδρομία τους στα πρώτα της στάδια, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων. Περίπου 450 εθελοντές συμμετείχαν στη μακροχρόνια ιατρική έρευνα.

Αναλυτικότερα, το μήκος των κυτταρικών στοιχείων του DNA, που είναι γνωστά ως τελομερή, μελέτησαν οι ερευνητές και διαπίστωσαν ότι τα μέλη του δείγματος που είχαν σημειώσει χαμηλότερες επιδόσεις στα σχολικά μαθήματα, παρουσίαζαν μικρότερου μήκους τελομερή, γεγονός που συμβάλλει στην ταχύτερη γήρανση. «Ο παράγοντας-κλειδί, αυτής της έρευνας επιβεβαιώνει ένα από τα βασικά συμπεράσματα που εξάγεται από μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες, ότι δηλαδή η απόκτηση γνώσεων σε νεαρότερη ηλικία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καλή υγεία», δήλωσε ο Στέφεν Χόλγκειτ, χρηματοδότης της έρευνας, συμπληρώνοντας ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του υψηλού μορφωτικού επιπέδου είναι η μακροζωία που προσφέρει, παρά οι πρόσθετοι επαγγελματικοι ορίζοντες που δημιουργούνται.

Ήρθε το τέλος της ξανθιάς που δε διαβάζει στις πανελλαδικές επειδή γνωρίζει πως θα βρει πλούσιο γαμπρό. Κανείς δε θέλει μία ρυτιδιασμένη, αμόρφωτη κορασίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;