Πασχαλινοί Προορισμοί | Λεωνίδιο!

Ο δήμος Λεωνιδίου ήταν δήμος του νομού Αρκαδίας που συστάθηκε με το πρόγραμμα Καποδίστριας από τη συνένωση παλαιότερων κοινοτήτων της περιοχής, που αποτέλεσαν στη συνέχεια τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Λειτούργησε την περίοδο 1999 -2010 οπότε και καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον νέο δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Για όλους εσάς λοιπόν, που προτιμάτε την Ηπειρωτική Ελλάδα, για τις πασχαλινές διακοπές σας, το Λεωνίδιο αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή!

Το έθιμο με τα “φωτεινά αερόστατα”!

Μία από τις πλέον εντυπωσιακές εικόνες που μπορεί να δει κανείς στο Λεωνίδιο τη βραδιά της Ανάτασης είναι αυτή με τα εκατοντάδες φωτεινά αερόστατα που υψώνονται στον ουρανό από τους πιστούς της κάθε ενορίας. Όλοι οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως αφού αρκετές ημέρες νωρίτερα έχουν την κατασκευή των αερόστατων. Μόλις ακουστεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, ανάβουν τη μικρή δάδα που είναι τοποθετημένη στη νάση τους και ο ουρανός γεμίζει με τα φωτεινά αερόστατα.

Ακόμη, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα γίνεται η τελετή της “Αγάπης” στην πλατεία 25ης Μαρτίου όπου διαβάζεται το Ευαγγέλιο και στην τοπική διάλεκτο, την τσακωνική. Στη συνέχεια ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί, ενώ μοιράζονται δίπλες, το παραδοσιακοί γλυκό της περιοχής το οποίο το έχουν φτιάξει οι νοικοκυρές του Λεωνιδίου!

Περισσότερες προτάσεις για πασχαλινές διακοπές, στο Πασχαλινοί Προορισμοί | 10 προτάσεις για όλα τα γούστα! , ενώ μην ξεχνάτε, πως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να διαφημίσετε το ξενοδοχείο σας, στο Neolaia Επικοινωνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
6'
50 - 42
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;