Συνταγές Μαγειρικής | Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη μέρα. Γιατί είμαι σίγουρη πως δεν είμαι μόνο εγώ η περίεργη, η οποία περίμενε με αγωνία πότε θα δείξει το ημερολόγιο τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Από τα τέλη Σεπτέμβρη λογικά, άντε να δώσω ένα περιθώριο ενός μήνα και να σου πάω τέλη Οκτώβρη, σχεδόν όλοι γκρινιάζουμε και λέμε άντε να έρθει, άντε να έρθει. Και προς Θεού, μην πάει το μυαλό σου στην 25η Μάρτη. Αλλά ακόμη και αν το σκέφτηκες, είσαι κοντά. Προσθέτεις 2 μέρες ακόμη και το βρήκες!

Τόση ώρα λοιπόν, αναφέρομαι στην τελευταία Κυριακή του Μάρτη, όπου αλλάζει η χειμερινή ώρα σε εαρινή. Μα δεν είναι καταπληκτικά νέα; (δεν είναι ρητορική η ερώτηση μου, περιμένω σχόλια..) Οκ, υπάρχουν και οι νυχτερινοί τύποι βέβαια, που μάλλον στην προηγούμενη ζωή τους παίζει να ήταν νυχτερίδες και να τους έχει μείνει απωθημένο. Είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, δεν γίνεται να τους δικαιολογήσω διαφορετικά. Μα να ζεις στην Ελλάδα, με αυτόν τον φοβερό ήλιο να λάμπει σχεδόν κάθε μέρα και εσύ να γουστάρεις σκοτάδι; Γούστα είναι αυτά βέβαια θα μου πείτε, οπότε ας μην κράζω άλλο. Πάντως η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού ψηφίζει εαρινή ώρα. Εγώ προσωπικά, μόνο έναν «σκοτεινό» τύπο ξέρω. Το παιδί βγαίνει από το σπίτι του, αφού πέσει ο ήλιος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι καλύτερα, λές ο τύπος να είναι κανα βαμπίρ, μιας και είναι της μόδας τώρα τελευταία; Μάλλον πρέπει να το εξιχνιάσω..

Πάντως σοβαρά τώρα, έτσι καταλαβαίνεις ότι έρχεται η άνοιξη. Μεγαλώνει η μέρα, ζεσταίνει ο καιρός και περιμένεις πότε θα περάσει το Πάσχα, για να έρθει το 3μερο του Αγίου Πνεύματος και μετά επισήμως το καλοκαιράκι. Αλλά βιάζομαι λίγο είναι η αλήθεια. Εδώ καλά καλά διανύουμε ήδη την 3η βδομάδα της Σαρακοστής και δεν σας έχουμε προσφέρει ακόμη ένα σαρακοστιανό έδεσμα. Παράληψή μας..

Για σένα λοιπόν, αγαπητέ διαδικτυακέ αναγνώστη του neolaia, που αποφάσισες φέτος να νηστεύσεις, είτε για θρησκευτικούς , είτε για διατροφικούς λόγους, (γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν τη νηστεία αφορμή για αποτοξίνωση από τις «κακές» διατροφικές τους συνήθειες), και όλες αυτές τις μέρες κοιτάς με τρεχούμενα σαλάκια τα ζουμερά και αφράτα σοκολατένια κέικ που ποζάρουν προκλητικά στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, το neolaia για άλλη μια φορά είναι εδώ για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. ΟΧΙ, ΜΗΝ σπάσεις στη νηστεία σου. Δεν χρειάζεται. Απλά τρέχα να προμηθευτείς τα ακόλουθα υλικά και βουρ στην κουζίνα για να μεγαλουργήσεις ξανά, φτιάχνοντας ένα νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ.

-3 φλ. Τσαγιού αλεύρι up

-2 φλ ζάχαρη

– Μισό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

– 10 κουτ. σούπας ηλιέλαιο (και το ελαιόλαδο μας κάνει, απλά αφήνει το στίγμα του πιο πολύ στο γλυκό. Οπότε καλύτερα περιόρισε το για βούτες στη σαλάτα)

-5 κουτ. σούπας κακάο

-1 λιωμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί

-2 φλ. Τσαγιού πορτοκαλάδα

Διαδικασία

1. Χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να αφρατέψουν λιγάκι. Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και εναλλάσσεις με το χυμό πορτοκάλι. Προσοχή: στο πρώτο φλ χυμό, προσθέτεις τη μαγειρική σόδα και ανακατεύεις καλά μέχρι να αφρίσει. Αυτό το μείγμα αφρίζει έντονα και ξαφνικά, οπότε καλύτερα να το έχεις ήδη πάνω από το μπολ του μίξερ, γιατί θα κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει με ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα..

2. Έπειτα προσθέτεις το κακάο και τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνεις σε ταψάκι όπου έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις στους 175 για 35 λεπτά.

Το γλυκάκι αυτό, ανήκει στην κατηγορία των υγρών κέικ. Στο κέντρο δηλαδή η σοκολάτα είναι ρευστή, γεγονός που κολάζει νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες! Οπότε, για το καλό σου, μη βιαστείς να το κόψεις γιατί ένα τσουνάμι σοκολάτας θα ξεχυθεί μπροστά σου, και με όσα ακούμε τις τελευταίες μέρες δε νομίζω ότι θα θέλεις κάτι τέτοιο να συμβεί στην κουζίνα σου. Καλή απόλαυση!!

Συντάκτρια | Κωνσταντίνα Γαλάνη

Περισσοτέρες συνταγές, μπορείτε να βρείτε στο Neolaia ΟινοΜαγειρέματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;