Ελλάδα | Στην 29η θέση των πιο ελκυστικών προορισμών

Την 29η θέση του πίνακα που απεικονίζει τις χώρες που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου κατέλαβε η Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για την τέταρτη έκθεση που κυκλοφόρησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για τον τουριστικό κλάδο το 2011 και βαθμολογεί 139 χώρες του κόσμου με βάση 60 δείκτες, μεταξύ των οποίων το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντας και τα μέσα μεταφοράς.

Η πρώτη δεκάδα αποτελείται από τις εξής χώρες:

  1. Ελβετία
  2. Γερμανία
  3. Γαλλία
  4. Αυστρία
  5. Σουηδία
  6. Βρετανία
  7. ΗΠΑ
  8. Καναδάς
  9. Ισπανία
  10. Σιγκαπούρη.

Η Πορτογαλία καταλαμβάνει την 18η θέση, η Κύπρος την 24η, η Μάλτα την 26η, η Ιταλία την 27η, η Κροατία την 34η, η Βουλγαρία την 48η και η Τουρκία την 50η θέση. Υποχώρησαν οι παραδοσιακοί προορισμοί της Βορείου Αφρικής, δηλαδή η Τυνησία και η Αίγυπτος, λόγω της αργής ανάπτυξης αλλά και των πρόσφατων εξελίξεων που εκτιμάται ότι θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις βραχυπρόθεσμα.

Ο τουριστικός κλάδος παγκοσμίως ανακάμπτει αργά από την οικονομική κρίση, προσβλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία στο μέλλον και αναζητεί νέες και καινοτόμες ιδέες για την επιτυχή ανάπτυξη του, αναφέρει η έκθεση.

Εντύπωση προκαλεί η δημοσιευμένη, σε εφημερίδα της Γενεύης, επιστολή αναγνώστριας με τίτλο «Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα», η οποία καλεί τους Ελβετούς να κινητοποιηθούν επισκεπτόμενοι την «καταπληκτική» Ελλάδα, με τις υπέροχες αρχαιότητες, ακτές και γεύσεις της, προκειμένου να σωθεί η χώρα «από την εκατόμβη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;