Πρόταση Βιβλίου |

Χαίρεται χαίρεται, ο Πετραν, Πετρης, Τατς, Τατσο όπως τον αποκαλούν οι διαδικτυακοί του φίλοι στο Φου μπου – Facebook – και μιλάμε βεβαίως για τον γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο τον – ίσως – μοναδικό συγγραφέα που θα δείτε συχνά-πυκνά να επισκέπτεται τηλεοπτικές ενημερωτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και να σχολιάζει την επικαιρότητα είτε αυτή αφορά την οικονομία, πολιτική, πολιτισμό είτε συζητήσεις για τον ιντερνετικό ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα μια πρόσκληση από αυτές που στέλνουν στο παραπάνω ιστοχώρο που αφορούν συχνά εκδηλώσεις που διοργανώνουν μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, (τα πάντα όλα) που συνήθως «απορρίπτω», εκείνη την φορά όμως έλαβα από τις εκδόσεις «οξύ» μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση. Aφορούσε την παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου “Το βιβλίο για τα βιβλία”.  Δυστυχώς εκείνη την ημέρα δεν μπορούσα να παρευρεθώ στο Floral Εξαρχείων και έχασα μια –μάλλον- όμορφη βραδιά. Πάντως φρόντισα τις επόμενες μέρες να το προμηθευτώ.

Το βιβλίο εμπεριέχει κριτικές του συγγραφέα για άλλα βιβλία που έχει διαβάσει και μέσω της στήλης του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κάνει προτάσεις βιβλίων. Βιβλία «όμορφα» και «άσχημα», βιβλία εύκολα και δύσκολα, διασκεδαστικά και αποκαλυπτικά, εκφοβιστικά και ανακουφιστικά, δυσοίωνα και ευοίωνα, που του κράτησαν παρέα όπως αναφέρει και ο ίδιος την τελευταία επταετία.

Στην ουσία, με το βιβλίο αυτό κάνετε ένα ταξίδι με πιλότο τον Τατσόπουλο, σε κάθε είδους βιβλίο από μυθιστόρημα και διήγημα μέχρι βιογραφίες, που φαίνεται να είναι και η αδυναμία του συγγραφέα. Βιβλία που σας ταξιδεύουν ανάμεσα στο χρόνο στην εποχή του Λένιν και του Στάλιν του Πικάσο και του Μικελάντζελο στην εποχή της επαναστάσεως του 21’ και στον εμφύλιο μέχρι σε φιλοσόφους του 20ου αιώνα άλλα και τους έρωτες του Λόρδου Μπάιρον. Βιβλία ξένων συγγραφέων στην πλειονότητα αλλά και ελλήνων, γνωστών και άγνωστων, ανάμεσα σε αυτούς οι εξαιρετικοί: Λένα Διβάνη, Στέλιος Κούλογλου και Θανάση Χειμωνά.

Καλό βιβλίο-φάγωμα!

Συντάκτης | Τάσος Αντωνόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;