Πανελλαδικές 2011 | Μηχανογραφικό | Κανονικά τον Ιούλιο!

Πίσω έκανε τελικά το υπουργείο, στην πρόταση συμπλήρωσης μηχανογραφικών το Μάρτιο! Έτσι το ισχύον σύστημα επαναφέρεται (όχι ότι έφυγε ποτέ), και έτσι οι μαθητές, θα συμπληρώσουν μηχανογραφικό, κανονικά τον Ιούλιο, αφού πάρουν τους βαθμούς τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”, η απόφαση αυτή είναι οριστική. Με την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το 2013, θα εξεταστεί ξανά και ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Παράλληλα, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος είχε ανακοινώσει ότι στο μέλλον θα καταργηθούν οι ξεχωριστές εξετάσεις για τους ομογενείς, ενώ θα αλλάξουν και οι προϋποθέσεις εισαγωγής των υποψηφίων που είναι αλλοδαποί.

Οπως δήλωνε μάλιστα ο υφυπουργός Παιδείας με τον τρόπο που κατατίθεται σήμερα το μηχανογραφικό δελτίο καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων και ο προγραμματισμός των οικογενειών πηγαίνει πίσω, καθώς όλοι περιμένουν το τέλος του Αυγούστου για να μάθουν πού έχουν εισαχθεί. Ωστόσο, εκπαιδευτικοί και μαθητές «εξεγέρθηκαν» και μόνο στην ιδέα ότι τα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται πριν από την ανακοίνωση της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί κάθε χρόνο τον… οδηγό για την επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν. Το θέμα αυτό μάλιστα αποτέλεσε και ένα από τα αιτήματα καταλήψεων που έγιναν τον περασμένο μήνα σε σχολεία.

Αλλαγές στην παιδεία; Χμμ… μάλλον δεν νομίζω..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
9'
65 - 74
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;