Ryan Doyle: Parkour στη Σαντορίνη [video]

Ένας από τους καλύτερους αθλητές Parkour στον κόσμο βρέθηκε στη Σαντορίνη για ένα διαφημιστικό σποτ μεγάλης εταιρίας. Πρόκειται για τον 26χρονο βρετανό Ryan Doyle ο οποίος πραγματικά «ζωγράφισε» στα στενά γραφικά σοκάκια και τις ταράτσες της Καλντέρας.

Το Parkour είναι γνωστό και ως «Η Τέχνη της Φυγής». Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και δεν είναι παρα η ικανότητα της μετακίνησης οπουδήποτε χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές δυνατότητες και φυσικά το πνεύμα. Οι μαθητές του Parkour ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses.

Στο parkour περιλαμβάνεται και η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, κλαδιά, τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα. Ένας traceur καλλιεργεί την ικανότητα να εντοπίζει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης και πορείας, τους οποίους ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τόσο στην καθημερινή του ζωή, όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Γι’αυτό το λόγο η κατηγοριοποίηση του Parkour ως δραστηριότητα είναι δύσκολη, αφού κάποιοι το θεωρούν άθλημα ενώ κάποιοι πολεμική τέχνη. Πολλοί, ωστόσο, είναι ευχαριστημένοι με το να τοποθετούν το Parkour στη δική του κατηγορία: “Το Parkour είναι Parkour.”

Δείτε ένα ακόμη βίντεο με απίστευτο Parkour:

[youtube ygnSNl1rt4U]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;