Εκλογές 2010: Γιάννης Μίχας και επίσημα

Από neolaia.gr Team 9 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιάννης Μίχας που επί μία 8ετία κατέχει τη θέση του νομάρχη Πειραιά, ανακοίνωσε, επίσημα, την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα στην πόλη ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών- Καθαρή Συμφωνία». «Πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι μέσα σε 6 με 8 μήνες να έχουμε μια καθαρή πόλη», σημείωσε χτες μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιάννης Μίχας ανακοίνωσε το όνομα και το σήμα του συνδυασμού, αλλά και τη διακήρυξη αρχών, στην οποία περιλαμβάνονται και οι 27 βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού, ανάμεσα στις οποίες είναι οι εξής: Νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, τόνωση της εμπορικής κίνησης, σύνδεση του Πειραιά και της Ναυτιλίας, ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην πόλη, διεκδίκηση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, αναπλάσεις και αισθητικές παρεμβάσεις και πρόγραμμα για την καθαριότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πήρε αποστάσεις από την περίοδο της δημαρχίας του Π. Φασούλα, αλλά έκλεισε κάθε συζήτηση λέγοντας ότι «εκείνο που έχει ανάγκη η πόλη είναι η ενότητα. Κοιτάμε μπροστά». Σημειώνεται ότι ο κ. Μίχας έχει θέσει βέτο για την υποψηφιότητα του Π. Φασούλα στον Πειραιά, ενώ ο Γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης καταβάλλει συμβιβαστικές προσπάθειες.