Poker & TV | Οι 7 λόγοι, που κάνουν την συνταγή επιτυχημένη

Είτε λιώνουμε το Youtube ψάχνοντας video του World Series of Poker, του High Stakes Poker ή του Big Game, είτε λιώνουμε ως τα ξημερώματα σε κάποιο από τα ελληνικά κανάλια που μεταδίδουν …ό,τι τουρνουά βρουν, η αλήθεια είναι μια: μας αρέσει το τηλεοπτικό poker.

Γιατί όμως; Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ένα σώου από τα υπόλοιπα; Ακόμα και στην Ελλάδα, όπου η τηλεόραση δε μας προσφέρει αρκετές επιλογές, κανείς δε θέλει να βλέπει κάποιους άγνωστους τύπους να ανταλλάσσουν μάρκες. Και τι θέλει να βλέπει;

Το top 7 (και 1 bonus!) των πραγμάτων που μας αρέσει να βλέπουμε στα τηλεοπτικά poker shows ακολουθεί.

Νούμερο 7. Ένας καθημερινός τύπος
Κάθε σώου που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται έναν τύπο με τον οποίο να μπορεί να ταυτιστεί ο θεατής. Δεν είναι απαραίτητα ερασιτέχνης, όμως, όπως ο Chris Moneymaker, ο Jerry Yang, ο Dennis Phillips ή Darvin Moon, ήρθε «από το πουθενά» στο τελικό τραπέζι του WSOP! Την συνταγή αυτή ακολουθεί και το Big Game της PokerStars.net, με τη θέση του loose canon. Αλήθεια, εσύ τι θα έκανες με βαλέδες στο χέρι απέναντι στο Q 4 του Gus Hansen;

Νούμερο 6. «Καλοί» τρόποι στο τραπέζι
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η κάμερα κυνηγάει τον Daniel Negreanu και τον Phil Hellmuth σε όποιο τραπέζι καθίσουν στα WSOP, ενώ αυτοί οι δύο έχουν πάρει πρόσκληση και για κάθε σώου που έγινε ποτέ στην ιστορία του τηλεοπτικού poker. Βασικά, είναι καλοί στο τραπέζι. Και δεν εννοούμε καλοί στο παιχνίδι απαραιτήτως. Ο Daniel μπορεί να χαμογελάει συνεχώς και να κάνει φίλους, για να αποσπάσει πληροφορίες, ενώ ο Phil κάνει τον τραμπούκο και προσπαθεί να τρομάξει τους αντιπάλους του, ωστόσο και οι δύο είναι διασκεδαστικοί. Aπό την άλλη μεριά, ο Phil Ivey μπορεί να είναι ο καλύτερος εκεί έξω, όμως βάλτε 9 Ivey σε ένα τραπέζι και αν δεν κοιμηθείτε στο πρώτο 5άλεπτο του παιχνιδιού …ελάτε να τα ξαναπούμε!

Νούμερο 5. Τα λεφτά, τα μπικικίνια
Τα ποσά που θεωρούνται μεγάλα στο poker και τα ποσά που θεωρούνται μεγάλα από όλους εμάς τους κοινούς θνητούς είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Ίσως γι αυτό να βλέπουμε τόσο συχνά τον όρο «χρήματα που σου αλλάζουν τη ζωή», γιατί δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα 9 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει στο σπίτι του ο νικητής του φετινού WSOP Main Event είναι απλώς «πολλά».

Νούμερο 4. Σε έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω
Όπως είπαμε και πριν, είναι σημαντικό να έχεις έναν καθημερινό τύπο στο τραπέζι, για να ταυτιστείς και να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι. Όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχει πρόσωπα που μπορείς να αναγνωρίσεις. Πάρτε για παράδειγμα το WSOP, που είναι άλλωστε και υπόδειγμα πετυχημένου σώου. Όταν υπάρχει μόνο ένας γνωστός παίκτης στο τραπέζι, δείχνουν τα χέρια όπου μπήκε αυτός ο παίκτης. Το ιδανικό όμως είναι, καθώς το τουρνουά προχωρά και οι συμμετέχοντες λιγοστεύουν, να βλέπουμε τραπέζια με δύο ή τρεις παίκτες που το κοινό του παιχνιδιού μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει. Έτσι βλέπουμε και διαφορετικά στιλ, διαφορετικές στρατηγικές και η εκπομπή γίνεται πιο ψυχαγωγική!

Νούμερο 3. Η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει!
Η ένταση υπάρχει σε κάθε παιχνίδι, όταν περιμένεις να δεις αν το ίνδαλμά σου θα καταφέρει τελικά να κάνει κέντα στο river για να κερδίσει το μεγάλο ζευγάρι του αντιπάλου του. Υπάρχει και όταν ανάμεσα στους παίκτες αιωρείται μια (λιγότερο ή περισσότερο) έκδηλη έχθρα. Για να το πούμε αλλιώς, ποιος δε θα ήθελε να δει αυτές τις μέρες έναν αγώνα ανάμεσα στους Negreanu και Duke; Όμως η ένταση μπορεί να εκδηλώνεται όπως στην περίπτωση του video που ακολουθεί (δείτε τον David Grey στο 2:20).

[youtube Jo6y7tthiOw]


Νούμερο 2. Bad Beats
Όπως εσείς δεν μπορείτε να ποντάρετε με την ελπίδα ότι τα nuts του αντιπάλου σας θα συντριβούν σε ένα θαυματουργό bad beat στο river, έτσι δεν μπορούν να ποντάρουν και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Τα bad beats άλλωστε συμβαίνουν πολύ πιο σπάνια απ’ όσο θα θέλαμε. Και γι αυτό ακριβώς είναι τόσο θεαματικά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μάχη ανάμεσα στο Daniel Negreanu και τον Gus Hansen, κατά την οποία ο πρώτος είχε full house και ο δεύτερος καρέ; Άουτς! Αν δεν ξέρετε την ιστορία δείτε το video. Εμείς θα το δούμε έτσι κι αλλιώς, δεν παύει ποτέ να είναι απολαυστικό!

[youtube 6YNc9oB2kp4]


Νούμερο 1. Στο καλό σου, μ’ έκανες και γέλασα!
Είτε έρχεται από τους παίκτες, είτε έρχεται από τους σχολιαστές, το χιούμορ πάντα βοηθάει. Μπορεί να προκύπτει από κάτι που συμβαίνει στο τραπέζι, μπορεί να είναι μια παλιότερη ιστορία, ή μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό, όπως το video που ακολουθεί!

[youtube cQriIcUOhxU]


Bonus: Ο Tony G

Σήμερα μπορεί να κάνει λιγότερα σώου απ’ όσα έκανε πριν από μερικά χρόνια, αλλά πάντοτε η παρουσία του Tony G στο τραπέζι εγγυάται 30-45 λεπτά διασκέδασης.

Για την ακρίβεια, ψάχναμε απλά μια δικαιολογία για να σας δείξουμε το video που ακολουθεί.

[youtube EprGnEjm2oE]

Άρθρο από το pokernostra.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;