Όλοι φεύγουν απο την Αθήνα, η ζέστη έρχεται...

Ξεκίνησε ήδη η τελευταία μεγάλη έξοδος από τα αστικά κέντρα για το φετινό καλοκαίρι. Αν και η κίνηση εμφανίζει μείωση σε σχέση με πέρσι, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ναυτικών πρακτορείων, από σήμερα το πρωί, το Σάββατο και την Κυριακή τα πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά με πληρότητα που θα προσεγγίζουν το 95%-100%.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει λάβει έκτακτα μέτρα για τη διακίνηση των επιβατών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Χτες από το λιμάνι του Πειραιά, αναχώρησαν 30 πλοία, ενώ για σήμερα έχουν δρομολογηθεί 33.

Από τη Ραφήνα απέπλευσαν χτες 13 πλοία, ενώ σήμερα 18 και από το Λαύριο αναχώρησαν χτες έξι πλοία και για σήμερα έχουν δρομολογηθεί να αναχωρήσουν πέντε πλοία.

Έκτακτα μέτρα και με επιτήρηση από αέρος με ελικόπτερο, για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου εφαρμόζει το Τμήμα Συντονισμού και Ελέγχου Οδικού Δικτύου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Τα μέτρα αφορούν τόσο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας όσο και την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες, στα δίκτυα του λεκανοπέδιου, αλλά και στα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων (λιμάνια, σταθμοί ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο και οι χώροι όπου τελούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις).

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κίνηση βαρέων οχημάτων στο ρεύμα εξόδου από το λεκανοπέδιο, ενώ την Κυριακή η απαγόρευση θα ισχύει για το ρεύμα εισόδου από 4 το απόγευμα έως 11 το βράδυ, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η επιστροφή των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Όσο για τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, χθες αναχώρησαν 511 αεροσκάφη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 13 πτήσεις τσάρτερ. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 547 πτήσεις και 8 πτήσεις τσάρτερ.

Μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις προσεχείς ημέρες

Τους 39 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα σημειωθεί δραματική άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να κινείται γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου. Μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει. Στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει στους 38 και κατά τόπους στους 39 βαθμούς Κελσίου. Τις απογευματινές ώρες ίσως εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;