Υποψήφιος στην Αττική ο Α. Αλαβάνος;

Από neolaia.gr Team 26 Ιουλίου 2010

Ως ειλημμένη απόφαση φέρεται η κατάθεση υποψηφιότητας του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου, για την περιφέρεια Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται λόγος για «πλατύ λαϊκό προοδευτικό ρεύμα συσπείρωσης δυνάμεων μέσα στην κοινωνία» το οποίο «θα υπερβαίνει τα σύνορα μεταξύ ιστορικής Αριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας».

Ο κ. Αλαβάνος έχει αναφέρει ότι μέσα από τις επικείμενες αυτοδιοικητικές -αλλά εξόχως πολιτικές- εκλογές δίνεται η δυνατότητα «να πετάξουμε το γάντι στην κυβέρνηση, προβάλλοντας μια συνολική άλλη εκδοχή και αμφισβητώντας το μνημόνιο που υπαγορεύθηκε σε αυτήν από την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

Ήδη από τη συγκέντρωση του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης στο Σπόρτινγκ, ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τις εκλογές «ευκαιρία για ένα πανελλαδικό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα και υπέρ του κοινωνικού κράτους» και μάλιστα «πάνω απ΄ όλα εδώ στη μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής, όπου ζει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ελλάδας».

Φαίνεται, λοιπόν, πως είναι ζήτημα χρόνου για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ να απευθύνει δημόσια έκκληση στους ψηφοφόρους της περιφέρειας Αττικής για «ένα ηχηρό και αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ψηφίζοντας υπέρ της ανασυγκρότησης της χώρας και κατά του ΔΝΤ και των μέτρων».

Μία εξέλιξη η οποία συν τοις άλλοις αναμένεται να απασχολήσει το ΣΥΝ, ο οποίος φέρεται να αναζητά υποψήφιους ανάμεσα και στους «απογοητευμένους» του ΠΑΣΟΚ (Αλέξης Μητρόπουλος, Σοφία Σακοράφα, Β. Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς).

Πηγή: tvxs.gr