Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αύριο Πέμπτη

Από Γ. Τσαλίκης 7 Ιουλίου 2010

Εικοσιτετράωρο χειρόφρενο θα τραβήξουν τελικώς όλα τα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στις αερομεταφορές, αλλά και στα λιμάνια, αφού στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και τα πληρώματα των πλοίων.

Στα αεροδρόμια, η συμμετοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 2 μ.μ. θα προκαλέσει τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού των αεροπορικών εταιρειών, ενώ άλλες θα αναχωρούν νωρίτερα. Οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν από τις εταιρείες για το πρόγραμμα πτήσης τους. Στην αυριανή 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν τελικά και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, καθώς η ΠΟΣ ανέστειλε τη στάση εργασίας που είχε εξαγγείλει για σήμερα. Ρολά θα κατεβάσουν και τα ΕΛ.ΤΑ., ενώ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Έτσι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και για 24 ώρες δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ, των τρόλεϊ, του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ.

Η προηγούμενη πληροφορία ότι οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, δεν επιβεβαιώνεται καθώς οι μηχανοδηγοί αποφάσισαν να απεργήσουν όλο το 24ωρο.

Επίσης, την Πέμπτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.