Φινλανδία | Κατοχύρωσε δικαίωμα ίντερνετ στους πολίτες της

Από Γ. Τσαλίκης 6 Ιουλίου 2010

Από τη 1η Ιουλίου η Φινλανδία έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο νόμο ο οποίος κατοχυρώνει νομικά το δικαίωμα κάθε κατοίκου της χώρας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 1Mbps. Με αυτό το τρόπο η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα του κόσμου η οποία αναγνωρίζει τέτοιου είδους δικαίωμα πρόσβασης στους πολίτες της. Μάλιστα, η κυβέρνηση υποστήριξε πως θα είναι σε θέση να παρέχει συνδέσεις ταχύτητας 100Mbps σε όλους τους πολίτες έως το 2015. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ήδη το 97% των Φινλανδών έχουν ήδη πρόσβαση σε συνδέσεις broadband.

“Η Φινλανδία έχει εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας και πριν μερικά χρόνια συνειδητοποιήσαμε πως δεν είχαν όλοι οι πολίτες μας πρόσβαση στο Διαδίκτυο” εξήγησε στο BBC ο Υπουργός Επικοινωνιών της χώρας Suvi Linden, ενώ υποστήριξε πως “Θεωρούμε ότι το Internet έχει σημαντικό ρόλο στη καθημερινή ζωή των Φινλανδών. Δεν είναι πλέον μόνο διασκέδαση.”

Το δρόμο της Φινλανδία φαίνεται πως ακολουθεί και η Ισπανία, η οποία ετοίμασε σχετικό νόμο στο τέλος του περασμένου έτους.

Πηγή: away.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ