Ε, είμαστε φουγάρα, πως να το κάνουμε! ;-)

Από neolaia.gr Team 5 Ιουλίου 2010

Η έρευνα της MRB για την Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων τα λέει όλα!

Το 75% των ερωτηθέντων, φίλοι μας, συμφωνεί με τη διατήρηση ξεχωριστών και ειδικά διαμορφωμένων χώρων για καπνιστές σε καφέ, εστιατόρια, ενώ οκτώ στους 10 θέλουν να διατηρηθούν ξεχωριστοί και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας.

Παράλληλα, ένας στους 3 καπνιστές απαντά ότι αν απαγορευθεί πλήρως το κάπνισμα στα εστιατόρια και τα καφέ, θα επιλέγει να μείνει σπίτι και να καλέσει εκεί την παρέα του.

Για αυτό ακριβώς το λογο οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, μπαρ και καφέ βλέπουν το ερχόμενο Φθινόπωρο κατακόρυφη πτώση των εσόδων τους!

Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που μπορούν να ωθήσουν κάποιον στο να διακόψει το κάπνισμα», το 81% αναφέρει λόγους υγείας, το 32% την τιμή των καπνικών προϊόντων, το 4,7% αναφέρει την απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια και μόλις το 1,7 επισημαίνει την απαγόρευση της διαφήμισης και των προωθητικών ενεργειών καπνικών προϊόντων στα σημεία πώλησης.

Από την πλευρά τους οι περιπτερούχοι δηλώνουν ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στη φορολογία των τσιγάρων έχουν οδηγήσει αφενός σε μείωση της κερδοφορίας τους από τα καπνικά προϊόντα έως 67% και αφετέρου, σε μείωση του τζίρου τους έως 30%.

Το 95% των περιπτερούχων απάντησε μάλιστα πως ότι οι πρόσφατες αυξήσεις της τιμής στα τσιγάρα έχουν επηρεάσει την οικονομική του κατάσταση, ενώ το 79% δηλώνει ότι «η βιωσιμότητα και το μέλλον της επιχείρησής τους θα απειληθεί ακόμη περισσότερο αν ψηφιστούν οι πρόσφατες εξαγγελίες της Υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για νέα πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα κατά του καπνίσματος».

Εσείς;;;

Τι λέτε;;;