Η Wikipedia σε βιβλίο | Μετατρέψτε την σε pdf

Εδώ και λίγες εβδομάδες οι χρήστες της εγκυκλοπαίδειας έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν τα άρθρα και λήμματα της Wikipedia (και της ελληνικής Βικιπαίδειας) σε ηλεκτρονικά αρχεία τύπου pdf ή opt (open document text) εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν, να τα κατεβάζουν και να τα αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους. Επίσης μπορούν να τα παραγγείλουν ως εκτυπωμένα βιβλία -αν και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώσουν ένα πόσο που εξαρτάται από τον αριθμό των σελίδων του βιβλίου και τα έξοδα αποστολής. Για παράδειγμα, για ένα βιβλίο έως 100 σελίδες, το κόστος είναι 8.90 δολάρια (7,2 ευρώ) χωρίς τα μεταφορικά πληρώνοντας μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal. Η υπηρεσία του βιβλίου κατά παραγγελία (print on demand) παρέχεται από την εταιρεία PediaPress, συνεργάτη της Wikipedia.

Η δημιουργία αρχείου pdf ή βιβλίου βήμα βήμα

1. Επισκέπτεστε τη σελίδα της Wikipedia (ή της ελληνικής Βικιπαίδειας) που θέλετε να μετατρέψετε σε μορφή αρχείου pdf ή τυπωμένου βιβλίου. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας θα δείτε Print/export (στις ελληνικές σελίδες της Βικιπαίδειας: Εκτύπωση/εξαγωγή). Κάντε «κλικ» στην επιλογή Create a book (Δημιουργία Βιβλίου).

2. Μεταφέρεστε τώρα στη σελίδα Book creator (Δημιουργός Βιβλίων). Πατήστε Start book creator (Έναρξη δημιουργίας βιβλίου).

3. Στην κορυφή της σελίδας θα βλέπετε σταθερά ένα πλαίσιο Book Creator (Δημιουργός Βιβλίων), καθώς θα περιηγείστε στις διάφορες σελίδες της Wikipedia ή στους θεματικούς της καταλόγους, τους αλφαβητικούς ή τις διάφορες «πύλες» ψάχνοντας για τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν. Καθώς «σερφάρετε» μπορείτε να προσθέτετε τις σελίδες και τα θέματα που θέλετε να μετατραπούν σε pdf πατώντας add this page to your book (Προσθήκη αυτής της σελίδας στο βιβλίο σας).

4. Κάθε φορά που προσθέτετε σελίδες μπορείτε να βλέπετε το συνολικό αριθμό τους στην επιλογή Show book (Εμφάνιση βιβλίου). Όταν προσθέσετε όλες τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν κάντε «κλικ» στο Show Book (Εμφάνιση Βιβλίου) link.

5. Τώρα μεταφέρεστε στη σελίδα Book Manager (Διαχείριση του βιβλίου σας). Εδώ μπορείτε να τιτλοφορήσετε (με τίτλο και υπότιτλο) το βιβλίο σας (ή το αρχείο pdf που θα δημιουργήσετε. Εδώ επίσης μπορείτε να διαλέξετε αν οι σελίδες της Wikipedia που επιλέξατε θα γίνουν αρχείο pdf ή Open Document Text και να το «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε online book order (παραγγελία ως εκτυπωμένο βιβλίο).

6. Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή Preview with Pedia Press (Προεπισκόπηση με Pedia Press) μεταφέρεστε σε σελίδα της Pedia Press, όπου μπορείτε να κάνετε τις τελικές ρυθμίσεις του υπό παραγγελία βιβλίου σας (τιτλοφόρηση, επιλογή χρώματος εξωφύλλου καθώς και επιλογή εικόνας/φωτογραφίας του εξωφύλλου) και βέβαια να δείτε πώς θα είναι τυπωμένο το βιβλίο σας. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο Add to cart.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
62 - 60
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;