Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά (Κεφαλληνία) είναι το μεγαλύτερο και το πιο ορεινό νησί των Επτανήσων, ενώ σε αυτό κατοικούν περίπου 34.544 κάτοικοι.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Η μοίρα φαίνεται ότι ζήλεψε τις ομορφιές της Κεφαλονιάς και την άφησε στο έλεος των σεισμών του 1953. Το Αργοστόλι, χτισμένο αμφιθεατρικά στην καρδιά του βαθύ κόλπου του Κούταβου, υπέστη μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα τα περισσότερα από τα αρχοντικά, οι εκκλησιές και τα καμπαναριά να καταστραφούν από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις. Η πόλη ξαναχτίστηκε με σεβασμό στο παραδοσιακό επτανησιακό στυλ, όπου κυριαρχούν οι κόκκινες στέγες και τα φαρδιά μπαλκόνια. Η καρδιά της πόλης χτυπά στο Λιθόστρωτο. Είναι ο κύριος εμπορικός δρόμος, με πολλά εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και μπαράκια. Όλη η κοινωνική ζωή εκτυλίσσεται στην κεντρική πλατεία, που είναι ιστορικής σημασίας, καθώς το 1979 οι Κεφαλλονίτες, επηρεασμένοι από τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, έκαψαν το Χρυσό Βιβλίο των ευγενών (Libro d’Oro) και υποδέχθηκαν του Γάλλους ως ελευθερωτές. Ανανέωσα το ραντεβού μου για το βράδυ που η κίνηση θα ήταν πιο έντονη και βγήκα στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση, το στολίδι της πόλης. Εκεί βρίσκονται μερικά από τα πιο γραφικά ταβερνάκια του νησιού με θέα τον κόλπο του Κούταβου.

Αξίζει να δείτε

Από το Αργοστόλι πήρα το φεριμπότ και σε 20 λεπτά ήμουν απέναντι στο Ληξούρι, που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Κεφαλονιάς. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν την αντιπαλότητα των δύο πόλεων με καυστικό χιούμορ. Οι Αργοστολιώτες ονομάζουν το Ληξούρι «Μικρό Παρίσι» -σκωπτικός χαρακτηρισμός, λόγω του χειμάρρου που χωρίζει την πόλη στα δυο

Ιστορικά μνημεία, μουσεία, εκκλησίες και επιβλητικά αρχοντικά δίνουν το στίγμα της πόλης, που και αυτή έπεσε θύμα των σεισμών. Το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού βέβαια ξαναχτίστηκε, με σεβασμό προς την παράδοση.

Συνεχίζοντας βόρεια του νησιού, έφτασα στον παραδοσιακό οικισμό Φισκάρδο. Το σκηνικό είχε αλλάξει. Χάρη στη μορφολογία του εδάφους του, είναι το μοναδικό χωριό της Κεφαλονιάς που δεν καταστράφηκε ολοσχερώς από τους σεισμούς, γι’ αυτό εδώ θα βρείτε αναλλοίωτη τη γραφική επτανησιακή αρχιτεκτονική. Βενετσιάνικα αρχοντικά του 18ου αι., με ψηλούς τοίχους και αυλόπορτες, μεθυστικές μπουκαμβίλιες που σκαρφαλώνουν μέχρι τα πέτρινα μπαλκόνια και στενά πλακόστρωτα καλντερίμια, χαρίζουν εικόνες βγαλμένες από πίνακα ζωγραφικής. Σε αυτή την εικόνα προστίθενται γραφικές ταβερνούλες, συμπαθητικά cafes και όμορφα καταστήματα με αναμνηστικά δώρα και κοσμήματα, που δίνουν στο χωριουδάκι αέρα κοσμοπολίτικο. Οι πασίγνωστες ταβέρνες της Τασίας ή της Βάσως σάς περιμένουν για να απολαύσετε μοναδικές κεφαλλονίτικες γεύσεις με θέα το γραφικό λιμανάκι, που είναι κατάμεστο από πολυτελέστατα σκάφη πλούσιων και διάσημων επισκεπτών.

Παραλίες

Οι παραλίες της Κεφαλονιάς είναι ξακουστές σε όλον τον κόσμο. Αν γνωρίζατε από παλιά το Μύρτο και πιο πρόσφατα την Αντίσαμο, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι υπάρχουν διάσπαρτες στο νησί δεκάδες άλλες παραλίες ανάλογης ομορφιάς και καθαρότητας.

* Στη βόρεια Κεφαλονιά, στην περιοχή της Πυλάρου, βρίσκεται η πασίγνωστη παραλία του Μύρτου. Απέχει 2,5 χλμ. από το χωριό Διβαράτα,8 χλμ. Από την Αγία Ευφημία και γύρω στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι. Διαθέτει ασφαλτοστρωμένο δρόμο, καντίνα, βιολογικές τουαλέτες και ναυαγοσώστη. Κάθε χρόνο τιμάται με τη γαλάζια σημαία του ΕΟΤ και είναι από τις πρώτες καλύτερες στην Ευρώπη. Απο τον κεντρικό δρόμο η θέα του Μύρτου είναι απίστευτα όμορφη και γνωστή για την αντίθεση που κάνει το άσπρο βότσαλο της παραλίας με τις αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας λόγω των ρευμάτων και το σκούρο πράσινο της περιοχής.

* Ο Μακρύς Γιαλός είναι μια από τις ωραιότερες και πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλονιάς γνωστή για τη χρυσή της άμμο με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα κυριότερα σημεία έλξης ντόπιου και ξένου τουρισμού. Το μεγάλο μήκος της παραλίας αποτέλεσε, ίσως, και το λόγο για την ονομασία της. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού η παραλία γίνεται χώρος συνάντησης επισκεπτών από κάθε γωνιά του πλανήτη αφού βρίσκεται στην περιοχή Λάσσης με πλούσια τουριστική κίνηση, κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι, αλλά και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει η άριστη οργάνωση της παραλίας έχοντας μπροστά τους το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και στα νώτα τους τη δροσερή ομορφιά ενός πλούσιου και καταπράσινου πευκοδάσους.

* Ο Λουρδάς είναι μια πολύ γνωστή και κοσμική παραλία στο χωριό Λουρδάτα του Δήμου Λειβαθούς. Είναι στρωμένη με βότσαλο και χονδρή άμμο και τα νερά της είναι πεντακάθαρα. Στη γύρω περιοχή και πολύ κοντά στην αμμουδιά υπάρχουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ταβέρνες.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;