Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Σκόπελο

Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το δεύτερο νησί στη σειρά μετά την Σκιάθο, και με 3.027 μόνιμους κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα – Αξίζει να Δείτε

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκεται στη βόρεια ακτή, μέσα σε κλειστό κόλπο και η πανέμορφη μικρή πολιτεία της απλώνεται γύρω από το κάστρο. Σαν αρχαίο μνημείο, όπως ο Παρθενώνας, το κάστρο «κοιτάει» πάνω από τη σημερινή Χώρα που εξελίσσεται τουριστικά με γοργούς ρυθμούς, δεν παύει όμως να διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα, τόσο στην αρχιτεκτονική, στα ήθη και έθιμα, όσο και στους χαλαρούς ρυθμούς ζωής των φιλόξενων Σκοπελιτών. Πρέπει, ωστόσο, να επισημάνω ότι τα μικρά σπίτια είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο φθάνοντας μέχρι το λιμάνι, ενώ οι κεραμοσκεπές είναι φτιαγμένες, ως επί το πλείστον, από κόκκινο κεραμίδι που «σμίγει» με την παραδοσιακή πηλιορείτικη πλάκα. Από το κάστρο θα αγναντέψετε τη σαγηνευτική θέα της πρωτεύουσας. Οι ντόπιοι γράφουν τις λέξεις πίστη και παράδοση με μεγάλα γράμματα και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στα πολλά εκκλησάκια που θα βρείτε μέσα στον οικισμό. Πάρτε ένα δρομάκι, ακολουθήστε την πορεία του και ανακαλύψτε την ομορφιά αυτών των χώρων λατρείας, οι οποίοι κρύβουν πίσω από τους ασβεστωμένους τοίχους αυλές με μπουκαμβίλιες. Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα είναι η Παναγίτσα του Πύργου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του λιμανιού, ενώ αν θέλετε να επισκεφθείτε το κάστρο, πρέπει να ανεβείτε τα σκαλοπάτια από το δρόμο αυτής της εκκλησίας. Ως τουρίστες, δεν πρέπει να αμελήσετε να περάσετε από το Λαογραφικό Μουσείο της Χώρας που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1992 και έκτοτε φιλοξενεί συλλογές από είδη λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας.

Παραλίες


Η Σκόπελος διαθέτει πεντακάθαρες, οργανωμένες παραλίες και κρυστάλλινα νερά. Πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες αποτελεί η οργανωμένη παραλία του Στάφυλου, 4 χλμ. νότια της Χώρας, στην οποία θα βρείτε beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Εάν πάλι, η βαβούρα της καλοκαιρινής σεζόν σάς κάνει να νοσταλγείτε ηρεμία και ησυχία, τότε υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ κοντινή. Για τους πιο ψαγμένους, ενδείκνυται η παραλία Βελανιό, με υπέροχη αμμουδιά, που συνορεύει με αυτή του Στάφυλου, με την οποία συνδέεται μέσω ενός μικρού μονοπατιού. Αυτή είναι και η μόνη πρόσβαση, αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για εκεί, εκτός κι αν ταξιδεύετε με σκάφος και επιζητάτε να εξερευνήσετε κάθε κόλπο και όρμο. Η εμπειρία μου, πραγματοποιώντας το γύρο της Σκοπέλου, έδειξε ότι ακολουθώντας κάθε χωματόδρομο από κεντρικό δρόμο, τις περισσότερες φορές θα καταλήξετε σε κάποια παραλία. Μία από τις πιο εντυπωσιακές είναι αυτή του Πάνορμου, με βαθιά καθαρά νερά, ψαροταβέρνες και το φυσικό λιμανάκι Μπλο. Η συγκεκριμένη παραλία φημίζεται για το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα που πέφτει ρομαντικά πάνω στη θάλασσα. Άλλες αμμουδιές είναι η Καστάνη και η Μηλιά, βορειοδυτικά του Πάνορμου. Η δεύτερη έχει βότσαλο και θεωρείται από τους ντόπιους ασυναγώνιστη σε ομορφιά.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;