Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στη Νάξο

Η Νάξος ή Αξιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο δήμος Νάξου έχει (πραγματικό) πληθυσμό 12.089 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Χώρα

Χτισμένη γύρω από το λόφο του Κάστρου, αποτελεί λιμάνι και διοικητικό κέντρο του νησιού. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς πριν φτάσει με το καράβι, είναι η επιβλητική Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη που στέκει εδώ και αιώνες στο νησάκι Παλάτια, ενώ από την άλλη μεριά απλώνεται η παραλία της Χώρας με το Κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή. Το τελευταίο, μάλιστα, αξίζει να μπει στη λίστα σας, καθώς μια βόλτα εντός τειχών μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με ένα ταξίδι με χρονομηχανή! Πύργοι, πολεμίστρες, αρχοντικά του 14ου αιώνα με βενετσιάνικα οικόσημα, δρομάκια με ιταλικά ονόματα σπάνε το φράγμα του χρόνου και συνεπαίρνουν τον ανυποψίαστο επισκέπτη! Αλλά και στους πρόποδές του, εκτείνεται ένας λαβύρινθος από γραφικά σοκάκια που βρίθουν από μαγαζιά και ενδείκνυνται για χάζι ειδικά κατά τις βραδινές ώρες. Ακολουθήστε τον υπόλοιπο κόσμο και ανακαλύψτε υπέροχα καταστήματα με αναμνηστικά, μικροαντικείμενα, κοσμήματα, διακοσμητικά αλλά και πανέμορφες γωνιές με λευκά σπιτάκια πλημμυρισμένα με βουκαμβίλιες.

Όσο για την Παλιά Αγορά, χωμένη μέσα στα στενά της Χώρας, κρύβει ένα δικό της μικρόκοσμο που μεταφέρει νοερά τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή…

Αξίζει να Δείτε

*Αρχαιολογικό Μουσείο. Εδώ εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών, έργα της τέχνης και της καθημερινής ζωής από την προϊστορική περίοδο ως τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια (4η χιλιετία π.Χ.- 6ος αι. μ.Χ.). Το μουσείο στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Εμπορικής Σχολής (κτίσμα του 17ου αιώνα), μέσα στον χώρο του Κάστρου.

*Αρχαιολογικός χώρος Γκρόττας. Κάτω από την πλατεία της Μητρόπολης, οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα τμήμα της μυκηναϊκής πρωτεύουσας της Νάξου (1300 π.Χ.). Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και είναι ανοιχτός στο κοινό.

* Πορτάρα : Το “σήμα κατατεθέν” της Νάξου. Είναι κτισμένη στο νησάκι “Παλάτια”, στην άκρη του λιμανιού. Είναι η γιγαντιαία και μεγαλοπρεπής πύλη ενός ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα, την εποχή του τύραννου Λύγδαμι, όταν η Νάξος ήταν μεγάλο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

*Το Κάστρο.Εντυπωσιακό μνημείο που συνδέεται με την μακρόχρονη ενετική κυριαρχία (1204 – 1537). Βρίσκεται στον λόφο που αποτελεί την φυσική ακρόπολη της Χώρας. Το οικοδομικό αυτό σύνολο έχει την μορφή μεσαιωνικής πόλης με τους εξωτερικούς τοίχους των περιφερειακών σπιτιών να σχηματίζουν το τείχος του Κάστρου.

Παραλίες

*Άγιος Γεώργιος
Η πλέον πολυσύχναστη παραλία της Νάξου, λόγω της γειτνίασής της με τη Χώρα, είναι ο Άγιος Γεώργιος. Η πλατιά, σιμιγδαλένια αμμουδιά με τα ρηχά νερά είναι ιδανική για οικογένειες. Είναι άριστα οργανωμένη και προσφέρεται για water sports.

*Άγιος Προκόπιος
Από τις πιο φημισμένες και δημοφιλείς του νησιού. Χαρακτηριστικά της το πολύ λεπτό βοτσαλάκι που μοιάζει με άμμο και δεν κολλάει στο δέρμα και η κρυστάλλινη θάλασσα, που την κάνουν να μοιάζει με πελώρια πισίνα. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε μπάνιο, θαλάσσιες δραστηριότητες και φαγητό.

*Αγία Άννα
Η απέραντη, χρυσή πλαζ της Αγίας Άννας αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου. Highlights το δάσος με τους κέδρους που προσφέρει στους λουόμενους ανακουφιστική σκιά, καθώς και το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα. Beach bars και ταβερνάκια με αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις περιμένουν να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

*Πλάκα
Από την Αγία Άννα ένας ομαλός χωματόδρομος θα σας οδηγήσει στη μήκους 4 χλμ. παραλία της Πλάκας. Άλλοτε στέκι των hippies, ξεχωρίζει για το μαγευτικό σκηνικό που συνθέτουν η λευκή, ψιλή άμμος, οι ψηλοί αμμόλοφοι και το απέραντο γαλάζιο.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;