Καλοκαιρινοί Προορισμοί | Διακοπές στην Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι το μικρότερο μετά τους Παξούς νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Έχει πληθυσμό 3.084 κατοίκους.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Η χώρα

Το πλοίο της γραμμής από την Πάτρα μάς φέρνει στο Βαθύ, πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του νησιού. Η προσέγγιση στο γραφικό λιμάνι είναι από μόνη της μια μικρή περιπέτεια, μια και ο οικισμός είναι χτισμένος στον μυχό ενός κλειστού κόλπου, αθέατος από την ανοιχτή θάλασσα, και δεν διακρίνεται παρά μόνο όταν το πλοίο έχει πια φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Το πρώτο καλωσόρισμα απευθύνει στον επισκέπτη ένα μικρό νησάκι στην είσοδο του λιμανιού, το Λαζαρέτο, που για περίπου 150 χρόνια Ενετοί και Άγγλοι το χρησιμοποιούσαν ως λοιμοκαθαρτήριο, εξ ου και το όνομά του.

Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί η τεχνοτροπία των σπιτιών. Όλα είναι χτισμένα με αυστηρούς κανόνες, όπως ορίζει η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Μια βόλτα στα δρομάκια της πόλης και το βλέμμα δεν σταματά να παρατηρεί τις κεραμοσκεπές, τους περιποιημένους κήπους και τους καθαρούς τοίχους στο χρώμα της ώχρας. Πολλά από τα παλιά αρχοντόσπιτα, εδώ στο Βαθύ, καταστράφηκαν με το σεισμό του 1953, αρκετά, όμως, ανακατασκευάστηκαν, με καλαισθησία και χωρίς υπερβολές. Οι Θιακοί, άλλωστε, είναι άνθρωποι κοσμογυρισμένοι, χάρη στη μεγάλη παράδοση του τόπου στη ναυτιλία -τα γονίδια του μυθικού προγόνου, βλέπετε- διαθέτουν εκλεπτυσμένο γούστο και ήξεραν πώς να φτιάξουν τον τόπο τους.

Σήμερα, η καρδιά της πόλης είναι η Πλατεία Δρακούλη, όπου συγκεντρώνεται το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών και της εμπορικής κίνησης. Κάπου εδώ βρίσκεται και το σπίτι του αγωνιστή της επανάστασης Οδυσσέα Ανδρούτσου· φαίνεται, τελικά, πως το όνομα αυτό ταιριάζει πολύ στην Ιθάκη…

Παραλίες

Πολλά είναι τα σημεία των Ιθακήσιων ακτών που προσφέρονται για κολύμπι.

Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο κεντρικό και στο βόρειο τμήμα του νησιού που είναι και τα περισσότερο αναπτυγμένα.

Αλλά και στο νότιο μέρος ο επισκέπτης θα βρει μια-δυο παραλίες όπου αξίζει να σταματήσει και να βουτήξει στα καταγάλανα νερά του Ιονίου. Από τις παραλίες του νησιού ενδεικτικά αναφέρουμε τα Δεξ[ι]ά, τον Αετό και τον Πίσω Αετό, το Σαρακήνικο, τα Μνήματα, τον Σκίνο, τον Άη-Γιάννη, τις Αφάλες, τα Κουρβούλια, τις Φρίκες, το Κιόνι και το Γιδάκι.

Δες ΕΔΩ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων!

Περισσότερες προτάσεις για διακοπές, στο neolaia προορισμοί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;