Η Le Monde στο σφυρί!

Από Γ. Τσαλίκης 23 Ιουνίου 2010

Η πιο γνωστή και έγκριτη γαλλική καθημερινή εφημερίδα «Μοντ» ανακοίνωσε χθες ότι έχει λάβει δύο προσφορές επενδυτών για την εξαγορά της, εν μέσω σφοδρής πολεμικής για την επέμβαση στο ζήτημα αυτό του Γάλλου πρόεδρου, Νικολά Σαρκοζί.

Η εφημερίδα αναζητά έναν επενδυτή που θα αυξήσει συνολικά το μετοχικό της κεφάλαιο τη στιγμή που σαν επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη.

Η πρώτη προσφορά παρουσιάστηκε από τον μαικήνα, Πιέρ Μπερζέ, από τον τραπεζίτη, Ματιού Πιγκάς και από τον πρόεδρο της εταιρείας Free, Χαβιέ Νιέλ.

Η δεύτερη προσφορά προέρχεται από τον Κλοντ Πεντριέλ ιδιοκτήτη του περιοδικού «Νουβέλ Ομπσερβατέρ» , της εταιρείας Φρανς Τέλεκομ και της ισπανικής Πρίζα, στην οποία ανήκει και η εφημερίδα «Ελ Παίς».

Η αγορά της καθημερινής αυτής γαλλικής εφημερίδας έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος μάλιστα επενέβη, θεωρώντας ότι η πρώτη περίπτωση δεν του φαίνεται και τόσο καλή.

Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν ότι η άποψη Σαρκοζί δείχνει προτίμηση στην δεύτερη περίπτωση γιατί πέραν των άλλων το γαλλικό κράτος διαθέτει το 26% της Φρανς Τέλεκομ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν την προσφορά τους έως αργά σήμερα χθες το βράδυ και η «Μοντ» θα απαντήσει οριστικά στις 28 Ιουνίου.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ