Απέκτησε την Giugiaro η Volkswagen

Από Γ. Τσαλίκης 2 Ιουνίου 2010

Τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου Volkswagen για την αύξηση του ποσοστού τους στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου περιλαμβάνουν και την Italdesign Giugiaro, το διάσημο σχεδιαστικό οίκο από το Τορίνο.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην πόλη της Ιταλίας, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία από το Wolfsburg θα αποκτήσει το 90,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Giugiaro, όπως επίσης και τα πνευματικά δικαιώματα. Οι υπόλοιπες μετοχές θα παραμείνουν στην κατοχή της οικογένειας Giugiaro.

«Μέσω της αγοράς των μετοχών συμμετέχουμε σε μία εταιρεία σχεδίασης που είναι από τις πλέον αναγνωρισμένες και με πλούσια παράδοση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δημιουργώντας την πρώτη γενιά του Golf, ο Giorgetto Giugiaro έθεσε νέες βάσεις στον τομέα της σχεδίασης για τη Volkswagen τη δεκαετία του ’70», δήλωσε ο Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Ομίλου Volkswagen.

«Είμαστε μία ακόμη σταγόνα στη θάλασσα. Η είσοδος μας στο Όμιλο Volkswagen ανοίγει μία πολλά υποσχόμενη προοπτική για την εταιρεία μας», σχολίασε ο Giorgetto Giugiaro, ο οποίος ίδρυσε τον ιταλικό σχεδιαστικό οίκο το 1968. Σε αυτόν απασχολούνται σήμερα περίπου 800 εργαζόμενοι.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ