Δε λειτουργεί εδώ και 4 μήνες το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας Δόμπολης στα Γιάννενα

Από neolaia.gr Team 28 Μαΐου 2010

Κινητοποίηση υπεράσπισης του δικαιώματος σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά για όλους τους φοιτητές έκανε χτες το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στις εστίες της Δόμπολης στα Γιάννενα.

Οι φοιτητές βρέθηκαν αρχικά στην εφορεία της σίτισης και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο των εστιών. Αιχμή των διεκδικήσεών τους ήταν η άμεση λειτουργία του εστιατορίου με αποκλειστικά δημόσια χρηματοδότηση και προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς το εστιατόριο εδώ και 4 μήνες δε λειτουργεί αφού δεν υπάρχει προσωπικό!

Οι συμβάσεις των εργαζομένων έληξαν, δεν ανανεώθηκαν και οι ελλείψεις αυτές φαίνεται να αξιοποιούνται για την παράδοση της σίτισης σε ιδιώτες.Το πρόβλημα με τη σίτιση στο εστιατόριο της Δόμπολης έρχεται να προστεθεί στις άθλιες συνθήκες στέγασης, που είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού» (παλιά κτίρια, κακοτεχνίες, δωμάτια-κλουβιά, κοινά μπάνια και τουαλέτες) για τους 500 περίπου φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, οι οποίες συνολικά καλύπτουν μόλις το 10% των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Απέναντι στα προβλήματα στις συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης, που όλο και οξύνονται, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πρόβαλε την ανάγκη οι φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους: Να οργανώσουν τον αγώνα τους κόντρα στον εκφυλισμό και στη μοιρολατρία, αντιπαλεύοντας την πολιτική που στερεί στοιχειώδη δικαιώματα, που βάζει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εμπορευματοποιεί τις ανάγκες τους.

από το epirusgate.blogspot.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ