Ιταλία: Πρωτότυπη διαμαρτυρία για τα οικονομικά μέτρα

Εκατό δήμαρχοι από πόλεις της κεντρικής Ιταλίας πήραν μέρος σε χάπενιγκ διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε το μεσημέρι στην ιστορική «Πιάτσα Ντέλλα Σινιορία» της Φλωρεντίας.

Οι κεντροαριστεροί κυρίως δήμαρχοι, που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη μείωση των κρατικών δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αυστηρούς όρους, που επιβάλλουν τη μείωση του ελλείμματος σε κάθε δήμο.

Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο του «Παλάτσο Βέκκιο» οι διαμαρτυρόμενοι έστρωσαν πορτοκαλί πλαστικά ταπέτα και μόλις ξεκίνησε η σειρήνα, ξάπλωσαν και έμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το σύνθημα του χάπενιγκ ήταν «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους σου».

Η πρωτότυπη διαδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών Μάρκε, Τοσκάνης, Ούμπρια και Λατίου της κεντρικής Ιταλίας. Παρόντες ήταν και δήμαρχοι, υποστηριζόμενοι από κόμματα της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας.

Δεκάδες τουρίστες παρακολούθησαν έκπληκτοι την ασυνήθιστη διαμαρτυρία.

Πηγή

Βέβαια για να ακριβολογούμε, μπορεί για τον υπόλοιπο κόσμο να είναι πρωτότυπη, όμως στην Ιταλία, κάτι ανάλογο με συγκέντρωση δημάρχων, έχει πραγματοποιηθεί ουκ ολίγες φορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;