Facebook | Στο στόχαστρο της ΕΕ και των ΗΠΑ

Να υπερασπιστεί τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έστειλε επιστολή στο Facebook στην οποία ασκεί δριμεία κριτική για τις αλλαγές που έγιναν τον Δεκέμβριο στις αρχικές ρυθμίσεις και τις οποίες χαρακτηρίζει “απαράδεκτες”.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΕ οι χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρειάζονται ρυθμίσεις με τις οποίες θα μπορούν από μόνοι τους να επιλέξουν ποιες πληροφορίες τους θα είναι εμφανίσιμες και σε ποιους. Επίσης, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της αποκλειστικής επιλογής του κατά πόσο οι πληροφορίες που δημοσιεύουν οι ίδιοι θα εμφανίζονται σε μηχανές αναζήτησης.

Με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στη δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης πολλές πληροφορίες από το προφίλ των χρηστών δεν μπορούν να μείνουν κρυφές και οι χρήστες δεν έχουν το δικαίωμα επιλογής.

Από την πλευρά του το Facebook Μέσω του διευθυντή δημόσιας πολιτικής του δήλωσε ότι ούτως ή άλλως αρχικά η εταιρεία του προχώρησε σε αλλαγές για την ικανοποίηση των Ευρωπαίων αρμόδιων. Ωστόσο, επεσήμανε ότι υπάρχουν σημεία στα οποία δεν προτίθενται να συμβιβαστούν με τις ευρωπαϊκές επιταγές.

Σημειώνεται ότι και στις ΗΠΑ, το Κέντρο Πληροφορίας Ηλεκτρονικών Προσωπικών Δεδομένων, κατέθεσε τον Δεκέμβριο αγωγή κατά της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) της χώρας, ενώ και στελέχη της τελευταίας κατηγόρησαν την υπηρεσία ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χρηστών.

Τέλος, και στον Καναδά, η εταιρεία έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει αλλαγές στις πολιτικές σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα μετά την πρόθεση της καναδικής κυβέρνησης να προχωρήσει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;