ΜΒΑ από το Edinburgh Business School

Τα πλεονεκτήματα του MBA είναι γνωστά. Το ΜΒΑ του EBS (Edinburgh Business School) όμως είναι ξεχωριστό. Κατετάγη από τους Financial Times το 2010 ως το νούμερο ένα δημοφιλέστερο και αγαπητό MBA παγκοσμίως, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα πέντε χρόνια που ήταν στην κορυφή.

Το Edinburgh Business School είναι η μεταπτυχιακή σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδιμβούργου.

Το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt ιδρύθηκε το 1821 ως Πολυτεχνική Σχολή Μηχανικών, ήταν το πρώτο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο στον κόσμο και πήρε το όνομά του από τον οικονομολόγο George Heriot και τον μηχανικό James Watt, γνωστό για την ανακάλυψη της ατμομηχανής. Οι ιδρυτές του Πανεπιστημίου είχαν σκοπό και δημιούργησαν ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που εκπαιδεύει επιστήμονες σε όλες τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογίες.

Το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου α) είναι κρατικό Εγκεκριμένο Βρετανικό Πανεπιστήμιο (Chartered British University), δηλαδή έμπειρο και καθιερωμένο Κρατικό Πανεπιστήμιο κορυφαίο στη Σκωτία, β) ελέγχεται από τον Βρετανικό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας Πανεπιστημίων – Quality Assurance Agency, γ) είναι επίσης αναγνωρισμένο από το Αμερικάνικο Υπουργείο Παιδείας (US Department of Education), δ) βρίσκεται στη λίστα των αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του επίσημου ελληνικού φορέα αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού, Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην Δ.Ι.Κ.Α.Τ.Σ.Α.), ε) έχει καταταγεί από ΤΑ ΝΕΑ (26/9/2009) ως το καλύτερο Πανεπιστήμιο που προσφέρει προπτυχιακά πτυχία στην περιοχή μας και στ) πριν λίγες μέρες το ΜΒΑ του αξιολογήθηκε από τους Financial Times για έκτη συνεχή χρονιά ως το πιο δημοφιλές και προσιτό ΜΒΑ με μορφή ανοικτή-ευέλικτη, δηλαδή πρώτο μεταξύ όλων των διεθνών πανεπιστημίων.

Τα προσόντα αυτά δίνουν στο ΜΒΑ του EBS και στους κατόχους του αναγνωρισημότητα και αξία στον διεθνή και στον ελληνικό στίβο και όχι μόνο τοπική εμβέλεια, προσόν που είναι εξαιρετικής σημασίας για όποιον θέλει να υπερτερεί στο διεθνή στίβο.

Το Edinburgh Business School προσφέρει προγράμματα και τίτλους σπουδών εφαρμοσμένης Διοίκησης Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο σε μεμονωμένους σπουδαστές, στελέχη αλλά και σε πολυεθνικές εταιρείες. Προσανατολίζεται σε γνώσεις που βελτιώνουν τις εφαρμοσμένες δεξιότητες των εκπαιδευομένων, αυξάνουν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και βοηθούν την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις των επιχειρήσεων. Στον κόσμο των επιχειρήσεων το Edinburgh Business School κατέχει περίοπτη θέση αφού το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο (με βάση την κατάταξη Fortune 500), έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του προγράμματος ΜΒΑ/ EBS.

Το Edinburgh Business School (EBS) συνεργάζεται στην Ελλάδα με το CeMS (Centre of European Management Studies, www.cems.gr) που έχει ως βασικό στόχο την: «Μετάδοση προηγμένων γνώσεων και δεξιοτήτων για αύξηση της διαχρονικής αξίας και της ικανότητας για επιτυχή σταδιοδρομία» και προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα τα προγράμματα ΜΒΑ (Master of Business Administration), MSc in Marketing, MSc in Financial Management, MSc in Human Resource Management, MSc in Strategic Planning.

Και αυτά τα προγράμματα έχουν περίοπτη θέση στην προαναφερθείσα κατάταξη με τα πιο περιζήτητα προγράμματα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα στα προγράμματα του EBS φοιτούν στελέχη που ενδιαφέρονται για το μέλλον και την εξέλιξή τους και οι απόφοιτοι ανέρχονται στην ιεραρχία και κατέχουν υψηλότατες θέσεις σε διαφόρων ειδών επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Τα προγράμματα του Edinburgh Business School διακρίνονται από την εξαιρετική ευελιξία, προσαρμοστικότητα στις εξατομικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις εργαζομένων στελεχών και προσφέρουν μαθήματα ιδιαιτέρως καινοτομικά και πραγματικά χρήσιμα για τα στελέχη των συγχρόνων επιχειρήσεων. Ο στόχος δηλαδή των προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευόμενοι, πέρα από τις γνώσεις στα θέματα του αντικειμένου που σπουδάζουν, να αναπτύξουν και πρακτικές ικανότητες που πραγματικά χρειάζονται τα μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη, όπως π.χ. διαχείριση προβλημάτων και κρίσεων, διαχείριση αλλαγών, λήψη αποφάσεων, διαχείριση έργου/ project management, ηγεσία, ανάπτυξη δικτύων λιανεμπορίου, διαχείριση πωλήσεων κλπ. Τα προγράμματα αυτά δεν αναλώνονται σε απαρίθμηση θεωριών αλλά φροντίζουν για την κριτική ανάλυσή τους, συνδέοντάς τες πλήρως με την πράξη και ετοιμάζουν άτομα όχι μόνο με πτυχίο αλλά και με ουσιαστικά προσόντα και σημαντική χρησιμότητα για καριέρα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, αλλά επίσης αν θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα και στο κεντρικό Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Η εξαιρετική ευελιξία και ευπλαστότητα των προγραμμάτων του EBS, δίνει ακόμη και την δυνατότητα έναρξης των σπουδών οποτεδήποτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με εξαίρετη υποστήριξη απ’ τα έμπειρα στελέχη του CeMS.

Τα προγράμματα του Heriot Watt University θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε εκδήλωση ενημέρωσης στις 19/4, ώρα 19:00-20:30. Για κράτηση θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με το CeMS τηλ. 210-9248356, www.cems.gr, info@cems.gr

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;