Συναυλίες 2010: Faith No More και Unkle στο Ejekt Festival

Από Γ. Τσαλίκης 8 Απριλίου 2010

Το Ejekt Festival συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καθιερωθεί ως το μεγάλο μουσικό event του καλοκαιριού που πραγματικά ενώνει το κοινό της ροκ, της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής, με line-up που αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τα εγχώρια συναυλιακά δεδομένα.

Εγκαινιάζοντας τη νέα δεκαετία, το EJEKT 2010 παρουσιάζει και φέτος συγκροτήματα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και απήχησης, στις 13 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό: τα 2 πρώτα ονόματα που ανακοινώνονται είναι οι ροκ θεοί Faith No More και το απόλυτο rock/electronica συγκρότημα, οι Unkle.

Ένα χρόνο μετά την καταπληκτική εμφάνισή τους στο sold-out θέατρο Βράχων στα μέσα του Αυγούστου, οι Faith No More, το συγκρότημα που κατάφερε να νικήσει ακόμα και τις διακοπές του Έλληνα και να κάνει κάποιες χιλιάδες οπαδών τους να κανονίζουν το πρόγραμμα του καλοκαιριού γύρω από αυτό το live, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Μετά την θριαμβευτική παγκόσμια sold-out περιοδεία τους που χαιρετίστηκε ως “το πιο σημαντικό συναυλιακό γεγονός του 2009”, ο Mike Patton και η παρέα του έχουν ετοιμάσει ένα show που πηγαίνει ακόμα πιο πέρα την έννοια “ροκ συναυλία”: οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί πλήρως, αλλά οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για χρήση μπαστουνιών baseball και άλλων αντικειμένων επί σκηνής.

To δεύτερο όνομα από το line-up του EJEKT 2010 είναι ακόμα ένα αγαπημένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού: οι Unkle επιστρέφουν στην χώρα μας 2 χρόνια μετά την φοβερή και τρομερή εμφάνισή τους στο EJEKT 2008 που έκανε το κοινό να παραληρεί. Φέτος, ο James Lavelle, ο καλλιτέχνης που έχει συνδέσει όσο κανένας το όνομά του με το φεστιβάλ, θα παρουσιάσει ζωντανά με την μπάντα του υλικό από την πλούσια καριέρα του, αλλά και από τον ολοκαίνουργιο δίσκο τους “Where Did The Night Fall” που κυκλοφορεί τον Μαϊο.

(δελτίο Τύπου)