Βίαια προσαγωγή του φίλου του Γρηγορόπουλου ζητά η υπεράσπιση των ειδικών φρουρών

Βίαια προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος βρισκόταν δίπλα του τη στιγμή της δολοφονίας του 15χρονου, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, ζήτησε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία, ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, όταν η πολιτική αγωγή δήλωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ότι ο μάρτυρας αδυνατεί να προσέλθει να καταθέσει. Το δικαστήριο αποφάσισε την καταρχήν προσαγωγή του νεαρού μάρτυρα στο δικαστήριο, μετα συνοδείας και εφόσον δεν προσέλθει θα διατάξει την βίαια προσαγωγή του.

Η δίκη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα με την κατάθεση του ανήλικου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα χέρια του οποίου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος μαθητής, και ο οποίος θεωρείται ο πιο σημαντικός μάρτυρας στην υπόθεση. Η κατάθεση του αναμένεται πως θα διαφωτίσει οποιαδήποτε ασάφεια έχει διατυπωθεί μέχρι σήμερα

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε στο δικαστήριο πως ο φίλος του Γρηγορόπουλου του ανακοίνωσε χθες πως δυσκολεύεται να προσέλθει στο δικαστήριο γιατί παρακολουθείται από την αστυνομία. Ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει κληθεί άλλες δύο φορές από το δικαστήριο και δεν προσήλθε καθώς όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής αλλά και ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού, ήταν ιδιαίτερα ψυχολογικά επιβεβαρυμένος.

Ο εισαγγελέας έδρας κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου είτε να διασφαλίσει τη δέσμευσή του για παρουσία του τις αμέσως επόμενες ημέρες, χαρακτηρίζοντας την κατάθεσή του σ΄αυτό το στάδιο της διαδικασίας, «κορυφαίας αξίας». Τότε οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών κ. Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Αλετράς ζήτησαν τη βίαια προσαγωγή του μάρτυρα, απειλώντας πως δεν θα συμμετάσχουν στη δικαστική διαδικασία αν δεν έρθει να καταθέσει ο 17χρονος.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από τον 17χρονο, και προσπάθησε να θίξει το ήθος του 17χρονου λέγοντας πως θα προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία τόσο για τον εν λόγω μάρτυρα, αλλά και για άλλους αυτόπτες που ήδη έχουν καταθέσει. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως τα πρόσωπα αυτά φέρονται μέσω σελίδων του διαδικτύου ως μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, και είπε πως ο 17χρονος συνεργάζεται «με ένα κύκλωμα που έχει καθορίσει απ΄την αρχή την όλη διαδικασία».

Πηγή: TV Χωρίς Σύνορα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;