NASA: Μελετούν την ανεξέλεγκτη επιτάχυνση οχημάτων της Toyota

Ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Ρέι Λα Χούντ, ανακοίνωσε σήμερα την κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών της ΝΑΣΑ, για να προσδιοριστεί το αίτιο της αιφνίδιας και ανεξέλεγκτης επιτάχυνσης ορισμένων οχημάτων της Toyota.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης επιτάχυνσης», αναφέρει σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

«Για την ασφάλεια των αμερικανών οδηγών, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατανοήσουμε το αίτιο, και για τον λόγο αυτό απευθύνουμε έκκληση στους καλύτερους εγκεφάλους», πρόσθεσε.

Η αμερικανική εθνική Ακαδημία επιστημών, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που χρησιμοποιεί τους καλύτερους επιστήμονες-εμπειρογνώμονες, θα εξετάσει από την πλευρά του το ευρύτερο ζήτημα της ανεξέλεγκτης επιτάχυνσης και ηλεκτρονικών ελέγχων των οχημάτων στο σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε χρονική περίοδο δεκαπέντε μηνών.

Στο μεταξύ η αμερικανική υπηρεσία οδικής Ασφάλεια (NHTSA), που υπάγεται στο Υπουργείο Μεταφορών, έχει προσλάβει μηχανικούς από τη ΝΑΣΑ που ειδικεύονται στα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και στην ποιότητα λογισμικού, για να βοηθήσουν στην λύση του μυστηρίου των ανεξέλεγκτων επιταχύνσεων των οχημάτων της Toyota.

Ο Λα Χούντ ζήτησε επίσης από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Μεταφορών να εξετάσει εάν η NHTSA διέθετε τους πόρους και τα απαιτούμενα συστήματα για να προσδιορίσει (το πρόβλημα) και να απαντήσει με επαρκή τρόπο στις διαμαρτυρίες των οδηγών σχετικά με την ανεξέλεγκτη επιτάχυνση, κυρίως της Toyota, από το 2002.

Η έρευνα της NHTSA σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου επιτάχυνσης των οχημάτων Toyota, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Εννέα μηχανικοί της NASA συμμετέχουν ήδη στην παρούσα έρευνα και άλλοι θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτήν την ομάδα των εμπειρογνωμόνων, εάν χρειαστεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;